Hayaline kavuştu

Diyarbakır'da engelli annesi Nirgül Ölmez Gündoğan (48), KOSGEB'den aldığı hibe kredi desteğiyle kendi işini kurdu.

Haberler 15.03.2017 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KOSGEB Giriimcilik Destek Programndan faydalandrlan kadnlar, kendi iletmelerini açarak i hayatna atlyor. Bu kadnlardan, Diyarbakrn Yeniehir ilçesinde yaayan biri engelli 2 çocuk annesi Nirgül Ölmez Gündoan, yllardr kurduu hayali KOSGEBden ald 50 bin lira hibeyle gerçekletirdi. Ölmez, Diyarbakr ve Mardin yöresine ait yemeklerin satn yapt i yerinde 9 kadn istihdam ederken, baarsyla hemcinslerine de örnek oldu.

Önceleri aile bütçesine katk sunmak için evde yapt yemekleri mahalle sakinlerine satan Gündoan, katld Diyarbakr Ticaret Odasnn giriimcilik kursunu baaryla tamamlayarak giriimcilik sertifikas ald. Yaklak 3 ay önce KOSGEBin hibe verdiini örenen ve ardndan bavurusunu yapan Gündoan, ald 50 bin lira hibeyle yöresel yemek sat yapt lokanta açt.

- yeri açmay hayal ediyordum

Gündoan, evde oturmak yerine üretmeyi tercih ettiini söyledi.

Evinde azda olsa yemek hazrlayp komularna sattn ancak kstl imkanlarla çalt için kazancnn yeterli olmadn dile getiren Gündoan, bunun üzerine araya girdiini söyledi.

Yllardr bir i yeri açp kadnlarn da istihdamna katk sunmay hayal ettiini anlatan Gündoan, bunu gerçekletirmek için ilk olarak 3 ay süreyle katld giriimcilik kursunun ardndan sertifika aldn dile getirdi.

Gündoan, daha sonra yöresel yemekleri sataca lokanta açmak için KOSGEBden hibe kredi destei aldn bildirerek, öyle konutu:

Bavurunun ardndan aldm hibeyle lokantay açtm, 9 kadn da burada çalyor. Bölge kadnlar toplumsal bask dolaysyla her sektörde çalamyor. Devletin vermi olduu hibe olmasa i yeri açamazdm. KOSGEBin sunduu imkan çok güzel ve bundan kadnlar faydalanmal. in en güzel taraf erkeklerin desteini almadan çok güzel iler yapabileceimizi gördük.

- Zincirlerimizi kralm

Nirgül Ölmez Gündoan, devletin kadnlarn i yaamna katlmas konusunda çok önemli destekler sunduunu vurgulayarak, unlar kaydetti:

Hibe bata olmak üzere tüm imkanlarda kadnlara öncelik veriyor. Bölge kadn olarak zincirlerimizi kralm. Arkamzda bir erkein olmasna gerek yok. Burada hiçbir erkek personel çaltrmyorum. Sadece kadn kadna el ele verdik. Bütün kadnlarn da bunu yapabileceklerine inanyorum. Sakn Ben yapamam, baaramam. demesinler. Birbirimize güç verelim, göreceksiniz kadnn gücü bir çok zinciri kracak.

Hemcinslerinin kendisine büyük destek sunduunu dile getiren Gündoan, Geçen gün uzak bir semtte oturan yal bir teyze böyle bir yer açtmz duymu. Destek olmak için i yerimize gelip yemek yedikten sonra evine döndü. dedi.

- Kadnlarn gücü birleti

yerinde çalan Sadet Bozkurt (50) ise kadnlarn baarl giriimciler olabileceini ifade ederek, Burada çalan arkadalarmzn hepsi kadn. Kadnlarn gücü birleti, buray oluturduk. Kadnn azmi karsnda hiçbir ey duramaz. Aile bütçemize katk salyoruz ve hiç kimseye bal kalmadan ayakta duruyoruz. diye konutu.

Lokantada çalmak için Mardinden Diyarbakra geldiini dile getiren Seylan Arker (41) de Burada dayanma içinde çalyoruz. Umarm kadnlar bizleri örnek alp i yeri açar. ifadesini kulland.

Kadnlarn ilettii bir lokantada yemek yemekten büyük keyif aldn vurgulayan müteri Derya Önmez (27), Buraya gelmemin sebebi erkek destei olmadan kadnlarn baarsna katk sunmaktr. dedi.

Ana Sayfaya Git