Hayallerimizi çalıp aldılar!

Anne Demir, "oğlumun hayatını çaldılar. Onunla hayallerimiz vardı. Bu hayallerimizi çaldılar. Neden bunu bize yaptılar? Varlığımı, her şeyimi oğlum için harcadım" dedi.

Haberler 01.11.2019 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 55 ailenin, HDP il binas önündeki oturma eylemi ikinci ayn geride brakrken, 2015 ylnda Diyarbakrn Hani ilçesinden kaçrlan olu Fatih Demir (24) için oturma eylemi yapan anne Sevdet Demir (55), Varlm, her eyimi olum için harcadm. Olumu getirsinler bir evim var onu vereceim. Yeter ki olum gelsin, ben çadrda da yaarm dedi.

Hacire Akar, 21 Austosta kaybolan olu Mehmetin (21), HDPliler tarafndan daa kaçrldn söyleyip, 1 gün sonra, partinin Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu. Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler de 3 Eylülden itibaren HDP il binas önünde oturma eylemi balatt. 55 aile, ikinci an geride brakan oturma eylemine devam etti.

ONUNLA HAYALLERMZ VARDI, çALDILAR

Anne Sevdet Demir, Diyarbakrn Hani ilçesinde bir frnda çalrken, 2015 ylnda terör örgütünce daa kaçrlan olu Fatih Demir için 13 Eylül günü oturma eylemine katld. Oluna kavumak için tüm mal varln yitirdiini u an sadece bir evi kaldn anlatan anne, Fatihe kavumadan eyleminden vazgeçmeyeceini söyledi. Demir, Olum için buraya geldim. 5 yldr oluma hasret yayorum. Olum, frnda çalrken onu kandrdlar. laç verdiler, kitap okutarak onu kandrdlar. Olumu benden kopardlar. Olumu getirsinler artk. Olumun hayatn çaldlar. Onunla hayallerimiz vard. Bu hayallerimizi çaldlar. Neden bunu bize yaptlar? Varlm, her eyimi olum için harcadm. Olumu getirsinler, bir evim var onu vereceim. Yeter ki olum gelsin, ben çadrda da yaarm. Eylemimi sonuna kadar sürdüreceim. Kimse olmazsa bile, tek bama sürdüreceim. Olum gelene kadar buradan ayrlmayacam. Bu saatten sonra kendimle ilgili bir ey düünmüyorum. Hastalk var bende. Bu yatan sonra yaasam ne olur, yaamazsam ne olur. Olum yaasn o genç dedi.

HEPMZ SANA SAHP çIKMADAIMIZ çN KENDMZ SUçLUYORUZ

Gözya içinde oluna seslenen anne Sevdet Demir, Fatih, eer beni dinliyorsan, kurban olaym sana, vallahi çok özledim seni. Yeenin Abdurahman her gün fotorafn öpüp, alyor. Baban da hastaland. Baban kendini suçluyor. Hepimiz sana sahip çkamadmz için kendimizi suçluyoruz. Olum dön gel, seni çok özledik. Sensiz hayat bize yok diye konutu.

ONLAR çN çOCUUMU YETTRMEDM

Bina önünde bekleyiini sürdürenler arasnda yer alan Remziye Akkoyun, Zazaca yapt açklamada, daa kaçrlan olu Azata kavuana kadar oturma eylemine devam edeceini söyledi.

Akkoyun, olunu skntlar içinde büyüttüünü anlatarak, çocuumu onlar için yetitirmedim, fakirlik içinde yetitirdim. çocuumu almadan buradan gitmem. dedi.

Oluna hasret kaldn dile getiren Akkoyun, çocuumu getirmezlerse buradan ayrlmayacam. çocuumu onlar götürmü. Devlet çocuumu götürmemi. Devlet dümanm m? Bunlar dümanm. Devlet 10 yandaki çocua silah verir mi? 4 yldr olum onlarn içinde. Olumu, Azatm getirsinler. diye konutu.

Emine Kaya da Kürtçe açklamasnda, polis olu Vedat Kayann 24 Temmuz 2015te Diyarbakrn Lice ilçesinde özel aracyla yolculuk yaparken kaçrldn belirtti.

Oturma eylemini çocuklar için kararllkla sürdürdüklerini anlatan Kaya, Onlar çocuklarmz brakana kadar, 20 yl da geçse buradan ayrlmayacaz. çocuklarmz istiyoruz. Kar, yamur, frtna, buz da olsa çocuklarmz gelene kadar eylemimizi burada sürdüreceiz. ifadelerini kulland.

ZMR VE SAKARYADAN GELENLER

zmit ve Sakaryadan Diyarbakra gelen 50 kiilik grup, evlat nöbetini sürdüren ailelerle görütü, desteklerini iletti.

Grupta yer alan Fethiye Apay, oturma eylemini desteklediklerini belirterek, bir an önce annelerin çocuklarna kavumasn istediklerini söyledi.

Apay, Sanki kendi evladm o dalara götürülmü, ben onu göremiyorum gibi geldi. Buradaki insanlarn gözünde o ac var. çok büyük bir ac var. Hiçbir anne evladn eline silah alsn diye dourmaz. diye konutu.

Gülay Keskin de annelerin yannda olduklarn dile getirerek, Evlat olunca akan sular duruyor. Ben de iki çocuk annesiyim. Bu annelerin duygularn o kadar iyi anlyorum ki. Yanlarnda olduumuzu söyledik, onlarn ellerini tuttuk. Gönüllerine dokunabildiysek ne mutlu bize. ifadelerini kulland.

Öte yandan grupta yer alanlar ve oturma eylemi yapan aileler, terör örgütü PKK aleyhine slogan att.

Ana Sayfaya Git