Hayallerini mayaladı

Hayallerini mayaladı, bisikletine atlayıp Türkiye’yi gezmeye başladı.

Haberler 01.07.2019 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmirde yaklak 6 yldr yatalak olan annesinin yanndan bir an olsun ayrlmayan ancak hep bisikletine binip Türkiyeyi gezmeyi hedefleyen Abdullah Tetik, annesinin bakmn yakn bir arkadana devrederek bisikletiyle ülkeyi dolayor. Mardine ulaan Tetik, pedal çevirerek kendini terapi ediyor.

zmirin Karaburun ilçesinde yaayan 56 yandaki Abdullah Tetik, yaklak 6 yldr izofreni olan ve yataa baml yaayan annesinin bakm ile birebir ilgilendi. Her gün hiç bkmadan annesinin tüm ihtiyaçlaryla ilgilenen Tetik, bu süre zarfnda hep bisikletine binip Türkiyeyi gezmeyi hayal etti. Yaklak bir buçuk ay önce annesinin bakmn çok sevdii bir arkadana devreden Tetik, bisikletine binip pedal çevirmeye balad. çevirdii pedal sayesinde kendini terapi eden Tetik, bir buçuk ay içerisinde Ar, Elekirt, Diyadin kaplcalar, Dou Beyazt, Kars, ve Karsn Boa Tepe köyü ve Mardini gezdi. Yaklak bir ay daha pedal çevirmeyi planlayan Tetik, daha sonra annesinin bakmn tekrar üstlenmeyi amaçlyor.

9 yl sonra ilk gezi

50 dereceyi bulan Güneydounun en scak illerinden Mardini gezen Tetik, yllardr hayallerini mayaladn söyledi. Plan yapmadan bölgeleri, ilçeleri ve köyleri gezdiini belirten Tetik, Ar, Elekirt, Diyadin kaplcalar, Dou Beyazt, Kars ve Karsn Boa Tepe köyü Peynir Müzesini gezdim. Benim izofren hastas bir annem var ve 6 yldr yatalak. zmirin Karaburun ilçesinde yayorum. Annemin bakm ar, son 6 yldr yatalak. 9 yldr bulunduum ilçeden dar çkmadm. Ama hayallerimi mayaladm. 9 yl aradan sonra bu tura çktm. Önce ruh salm düzeltmek için fiziksel salm koruyordum zaten. Geziyorum, moral topluyorum. Annemin bakmn anlurfal olan ve benim için çok kymetli olan Fatma Demir arkadama devrettim. Doal köylere bakyorum. Gezdiim köylerden bilgi alyorum. 1 ay sonra evde olacam. Gezdiim köyler hakknda bilgi alyorum dedi.

Güneydouda misafirperverlie hayran kald

zmirde yaadn, Güneydou halknn misafirperverliine hayran kaldn kaydeden Tetik, öyle devam etti:

Buralar aslnda hiç de gösterildii gibi deil. Para vermeye korkuyorum, çekiniyorum, hakaret alglyorlar. çadrm, uyku tulumum var, çok nadir kuruyorum. Evlerinde beni arlyorlar. Onlarn verdii enerji ile bu scakta bana enerji veriyor ve geziyorum. Bunun yannda iyi beslenme de çok önemli. Tuzla, suyu eksik etmemeye çalyorum. çantamda peynir, zeytin, kaya tuzu 10 kilo tayorum ama beslenme de çok önemli. nsan faktörü çok önemli. Mardinden sonra Diyarbakr ve Tunceliye gideceim, ardndan doduum toprak olan Nideye gideceim. çok plan yapmyorum, büyü bozuluyor. En çok etkilendiim Artvinin Borçka ilçesine bal Maral köyü snrlar içinde bulunan Maral elalesi, buralar beni çok etkiledi.

Tetik, daha sonra bisikleti ile Mardin ve Diyarbakr görmek üzere yola çkt.

Ana Sayfaya Git