Hayat namazla güzeldir

Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin finali Diyarbakır'da gerçekleştirildi.

Haberler 21.09.2021 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir ay boyunca çocuklara verilen namaz, abdest, dua ve hadis eitimi Diyarbakr merkez Sur ilçesi Hazreti Süleyman yerlekesinde düzenlenen etkinlikle nihayete erdi.

çocuklarn bir ay boyunca aldklar islami eitim sürecini Hayat Namazla Güzeldir programyla taçlandran Kuran Nesli Platformu, düzenledii etkinlikle gözleri kamatrd.

Diyarbakrn merkez Sur ilçesinde bulunan Hazreti Süleyman Camii yerlekesinde düzenlenen Hayat Namazla Güzeldir etkinlii, Hafz Furkan Akgönülün Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

EVDE çOCUKLARIN HER KILDII NAMAZ çN AYRI BR TEVK EDC çALIMA YAPILMALI

Klnan namazdan sonra Kuran Nesli Platformu Diyarbakr l Koordinatörü Muttalip Güngen selamlama konumas yapt. Konumasnda, Peygamber Efendimizin 7 yandan itibaren çocuklarnza namaz klmay öretin tavsiyesini kendilerine emir kabul ettiklerini belirten Güngen, bu görevin sadece camilerde namaz kldran imam veya namaz öreten hocalarn deil, anne-babann da sorumluluunda olan bir durum olduunun altn çizdi.

çocuklara namazn sevdirilebilmesi için her ortamda farkl etkinlik ve çalmalarn yürütülmesi gerektiine vurgu yapan Güngen, Gerek evde namaz köesi yaplmas gerek çocuklara ait takke ve seccadelerin olmas ve gerekse bu etkinlik sonras da evlerde çocuklarn her kld namaz için ayr bir ödüllendirme veya tevik edici çalmalarla bu eitim sürdürülmelidir. dedi.

Ben Müslümanm ilahisinin brahim Yldrm tarafndan seslendirilmesinden sonra Davut Yazgil Hoca, günün anlam ve önemine ilikin konuma yapt.

çOCUUN ETM 3 YAINDA BALAR

Hazreti Süleyman Yerlekesinde meftun bulunan sahabelere ithafen konuan Yazgil, Sizler slam buraya getirebilmek için geldiniz. te bu çocuklarda sizin davanz devam ettirmek için buradadr. dedi.

Namaz öreten eitmenler ile çocuklar arasndaki scak muhabbet ve ilgiye dikkati çeken Yazgil, Üniversitelerde pedagoji formasyon alan veya bu eitimi veren hocalar, sizin çocuklarla kurduunuz ilgi, alaka ve iletiimi kuramaz. Bu iletiimin de sebep ve vesilesi namazdr, slamdr ve Kuran- Kerimdir. ifadelerini kulland.

Ebeveynlere de seslenen Yazgil, çocuklar neyi görürse onu yapar. Özellikle 3 yandan itibaren evde gördüü her uygulamann ayns taklit ederler. Dolaysyla bilimsel olarak da açkland üzere çocuk eitimi 3 yandan balar. Yani çocuunuz 3 yana geldiinde istediiniz eyi ona öretebilirsiniz. Nitekim vereceiniz eitim çocuun ftratn oluturacandan çok daha fazla bir karlk bulursunuz. 3 yandaki bir çocua Türkçe, Kürtçe, Arapça veya Zazaca öretebilirsiniz ve bu sizi gerçek manada yorabilir. Ama Peygamberimizin Doan her çocuk slam ftrat üzerine doar hadisi erifince ftratna uygun olan namaz öretildii zaman o çocuk onu usanmadan-sklmadan örenir. çünkü ftratna uygun bir eitim veriliyor. eklinde konutu.

çOCUKLAR GÜNLÜK BR VAKT NAMAZLARINI BABALARIYLA CAMDE KILMALIDIR

çocuklarn doum günü kutlamalar misali Kuran- Kerim öreniminde veya namaza baladnda da tebriklerin olmas gerektiini hatrlatan Yazgil, annelere önemli tavsiyelerde bulunarak unlar söyledi:

Doum günü kutlamalar çocuk için asl manada bir anlam tekil etmezken slami iarlardan herhangi birini uygulamas halinde kendisine alnacak en ufak bir hediye çocuun hafzasna yerleecektir. çocuklar muhakkak günde bir vakit namazlarn babalaryla camide klmal ve bunun da koordinatörlüünü anneler üstlenmelidir. Bunun yannda çocuk, dier bir vakit namazn da mutlak ekilde evde cemaatle klmaldr.

Yazgilin konumasndan sonra çocuklar tarafndan ezberlenen ayet ve hadisler okundu. Namazn önemine binaen hazrlanan ksa tiyatro gösteriminden sonra sahnelendi.

Namaz öretimi süresince eitimlerini tamamlayan örencilerden temsilen baz çocuklara sertifika takdimi yapld.

lahi sanatçlarndan Dervi Madsor ve Özcan Günerin seslendirdii ezgi ve ilahilerle devam eden program yaplan dua ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git