"Hayat Namazla Güzeldir" çalıştayı yapılacak

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından Türkiye'den çok sayıda yazar, araştırmacı, ilahiyatçı, akademisyen, eğitimci ve âlimin katılacağı "Hayat Namazla Güzeldir" çalıştayı gerçekleştirilecek.

Haberler 30.08.2019 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuran Nesli Platformu Bakan Molla Beir imek, toplumda oluan namazszlk hastalnn kaldrlmas amacyla böyle bir çaltay yapmay uygun gördüklerini söyledi.

Batman l Kültür Merkezinde 31 Austos Cumartesi günü saat 10.00da yaplacak çaltay 2 oturum eklinde gerçekleecek. Oturumlarn ardndan çaltayn sonuç bildirgesi okunacak.

Konuyla ilgili açklamalarda bulunan Kuran Nesli Platformu Bakan Molla Beir imek, toplumda namazszlk hastalnn olutuunu, bu sorunu konunun uzmanlaryla masaya yatrp namazn ehemmiyetini halkn dikkatine sunacaklarn söyledi.

Namazszlk hastalnn ortadan kaldrlmasyla toplumun pek çok musibetten, müptela olduu birçok manevi hastalktan kurtulacan belirten imek, topluma yaplabilecek en önemli hizmetin namaz sevdirmek, öretmek, namaz klan bir toplum oluturma çabas içerisine girmek olduunu kaydetti.

çok deerli konumaclarmz olacak

imek, Bu cumartesi, Kuran Nesli Platformu olarak Hayat Namazla Güzeldir temasyla l Kültür Merkezinde bir çaltay gerçekletireceiz. Bu çaltayn imdiden hayrlara vesile olmasn Yüce Allahtan temenni ediyorum. Bölge limlerimiz, slami STK temsilcilerimiz, kanaat önderlerimiz bata olmak üzere pek çok kesime davetiyelerimizi gönderdik. Akademisyenlerden, limlerden oluan çok deerli konumaclarmz olacak. çaltaymz bir gün sürecektir. dedi.

Namaz ibadetinin ehemmiyetini dile getireceiz

En ince ayrntlarna kadar namazszlk hastaln masaya yatracaklarn vurgulayan imek, Bu çaltayda özellikle genç neslimizin müptela olduu namazszlk hastaln inallah masaya yatracaz, bunu limlerimizle, akademisyenlerimizle, eitimcilerimizle bu sorunu dile getireceiz. Bu sorunun nasl halledilmesi gerektiinin yollarn bulma frsat yakalayacaz. Bu musibetin ortadan kaldrlmas için neler yaplabileceini orada konuacaz. Dinimizin en önemli temellerinden olan namaz ibadetinin ehemmiyetini bir kez daha orada dile getirerek halkmzn dikkatine sunma imkn bulacaz. eklinde konutu.

Musibetlerimizin asl müsebbibi namazszlktr

Namazszlk hastalnn toplumun en bata gelen musibeti, hastal olduuna iaret eden imek, Herkesin ikyet ettii bütün hastalklarmzn, musibetlerimizin belki de asl müsebbibi namazszlk hastaldr. Dolaysyla bir toplumda namaz ibadeti halledilirse öyle inanyoruz ki toplum pek çok musibetten, müptela olduu pek çok manevi hastalktan kurtulmu olacaktr. Bunun çaresi de çocuklarmzn, gençlerimizin bu ibadete altrlmasn salamaktr, toplumumuzun dikkatine bunu sunmaktr. ifadelerini kulland.

En önemli hizmet namaz sevdirmektir

imek, konumasna öyle devam etti: Namazszlk hastalnn toplumumuzdan kaldrlmas amacyla böyle bir çaltay yapmay uygun gördük. Buraya gelen misafirlerimiz inallah farkl bir ufukla memleketlerine döndüklerinde bu iin hassasiyetini çok daha ileri derecede kürsülerinde, vaazlarnda topluma dile getirme imknn bulacaklar. Bu niyetle Kuran Nesli Platformu olarak bu hayrl çalmay yapmay uygun gördük. Bu topluma belki yaplabilecek en önemli hizmet; kanaatimce namaz sevdirmek, öretmek, namaz klan bir toplum oluturmann çalmasn yapmaktr. Bundan daha hayrl bir hizmet olamaz.

Ana Sayfaya Git