Hayat normale dönüyor

Şırnak'ta, PKK'lııların çukur kazıp barikatlar kurarak saldırılarını kent merkezine taşımaları nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasının ardından evlerine dönen vatandaşlar, büyük sevinç yaşıyor.

Haberler 21.11.2016 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sokaa çkma yasann 14 Kasmda ksmen kaldrlmasyla kente dönüler devam ediyor.

Operasyonlarn baarl ekilde tamamlanmasyla rahat nefes alan vatandalar, parklarda, kafelerde huzur ve güven içinde oturarak, bahar andran güneli günlerin keyfini çkaryor. Vatandalardan bir ksm frn ve marketlerden ihtiyaçlarn karlarken, çocuklar da parklarda oyun oynuyor.

Valilik, KHK kapsamnda görevlendirme yaplan belediye ve STKlarn i birliiyle teröristlerin tahrip ettii kenti imar etmeye çalyor. Kentte belediye tarafndan yürütülen temizlik ve hummal çalma da göze çarpyor.

Yine valilik koordinatörlüünde, sokaa çkma yasa sürerken terör madurlarna yaplan yardm çalmalar, yasan ksmen kaldrlmasnn ardndan da devam ediyor.

- Yine halimizden memnunuz

Kumçat köyünden merkeze tanan Taybet Kaynar (57), AA muhabirine Kürtçe yapt açklamada, 8 ay sonra kente dönmenin heyecann yaadn söyledi.

Eyalarn 8 ayda 9 kez baka yerlere tamak zorunda kaldklarn belirten Kaynar, öyle konutu:

Bu süreçte çok perian olduk ama Allaha çok ükür, çocuklarmzn canna bir ey gelmedi. Buna da hamdolsun. Belki bu da bizim için bir imtihand. Bunun beteri de olabilirdi, yine halimizden memnunuz. Evimiz terör olaylar nedeniyle zarar gördü. Eyalarmz tanmaktan kullanlamaz hale geldi. 3 odal dairede 2 aile kalyoruz. nallah önümüzdeki süreç daha iyi olur, bir daha bamza bu felaket gelmez.

Örenci Gülfidan Avc (12) ise uzun aradan sonra arkadalar ve öretmenlerine kavumann sevincini yaadn dile getirdi.

rnaka döndüü için çok mutlu olduunu ifade eden Avc, Teröristlerin bize yaattn hiç unutmayacam. dedi.

Aleyna Batuk (13) ise Okulumuza, arkadalarmza kavutuum için çok mutluyum. Onlar ve öretmenlerimi çok özlemitim. Onlarla hasret giderdik. Sokaa çkma yasa kalkt için çok mutluyuz. Parktayz, arkadalarmzla oyun oynuyoruz. diye konutu.

- Kurumlar terör madurlar için seferber oldu

Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf ise valiliin koordinatörlüünde, evleri teröristlerce tahrip edilen ailelere gda ve barnma yardm yapyor.

Vakf Müdürü Ömer Güngen, 8 ayda merkezde kalan ve köy ile beldelere göç etmek zorunda kalan vatandalara düzenli olarak salk, barnma ve gda yardmnda bulunduklarn söyledi.

çadrda kalmak zorunda olan terör maduru 200 aileye, fert saysna göre ortalama bin 500 lira nakdi yardm yaptklarn anlatan Güngen, Yardmlarmzn dnda sivil toplum kurulular tarafndan gönderilen yardmlar, hem süreç içinde hem de sokaa çkma yasann bitmesiyle devam ediyor. Spor salonunda kurduumuz stantta terör madurlarnn tespitleri yaplp, gözden kaçan vatandalara düzenli yardmlar yaplmaya devam edilecek. ifadelerini kulland.

Günde ortalama bin vatandan taleplerinin alndn, mütevelli heyetinin uygun bulmasyla bunlara bir haftada cevap verildiini bildiren Güngen, ayrca k mevsiminin yaklamas nedeniyle 10 bin ailenin kömür ihtiyacn karlamak için çalmalarn balatldn, gelecek günlerde datmn yaplmasnn planlandn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git