'Hayat tamircisi' bu kez kartala protez ayak yaptı

MARDİN'in Derik ilçesinde yaşayan, sakat hayvanlar ve çocuklar için yaptığı protezler dolayısıyla çevresinde 'hayat tamircisi' olarak tanınan Hasan Kızıl (23), bu defa dağda pençesi kopuk bulunan kartal için 3D yazıcıyla protez ayak yaptı.

Haberler 17.07.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Derikin Boyakl köyünde oturan, kendi imkanlaryla yapt yürüteç ve protezlerle 300 hayvann yürümesini salayan ve Türkiye Diyanet Vakfnca verilen Uluslararas yilik Ödülünü Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann elinden alan Hasan Kzl, bu kez dada pençesi kopuk bulunan kartala 3D yazcyla protez ayak yapt. Ayn köyde yaad çocuk tarafndan dada bitkin bulunan kartal, Kzla getirildi. Kartaln sa pençesinin olmadn fark eden Kzl, yapt inceleme ve ölçüm sonucu 3D yazcyla hayvana protez ayak yapt.

KARTALA PROTEZ

Engelli çocuklar ve hayvanlar için protez yaptn ve bundan mutluluk duyduunu anlatan Hasan Kzl, Bugüne kadar 300 engelli hayvan hayata baladm. Bu sefer de bir kartala 3D yazcdan protez ayak yaptm. Kartal küçük bir çocuk getirdi bana, Aabey, buna ayak yapar msn? dedi. Elektrik teline taklp, ayan kaybeden kartal aldm. Bir de kartallar havalanp, uçmalar için ayaklarndan destek alrlar. Bu kartaln aya olmad için uçamyordu. Hemen çalmalara baladm ve 3D printer ile ona göre protez ayak yaptm. Bu protezi taktk ve ilk yapt ey havalanmaya çalmas oldu, baarl da oldu. Gayet iyi havaland ve protezine çok iyi uyum salad. Onun mutluluuyla ben de mutlu oldum dedi.

Ana Sayfaya Git