'Hayat Tamircisi' yeni atölyesine kavuştu

MARDİN'in Derik ilçesine bağlı Boyatlı köyünde, engelli hayvanlar için kendi imkânlarıyla yürüteç ve protez yaptığı için 'Hayat Tamircisi' olarak tanınan Hasan Kızıl (23), yeni atölyesine kavuştu. Kızıltepe ilçesinde bulunan bir alışveriş merkezinde, Kızıl için yeni atölye açıldı.

Haberler 08.04.2018 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Derikin Boyatl köyünde kendi imknlaryla yapt yürüteç ve protezlerle 200 hayvann yürümesini salayan ve Türkiye Diyanet Vakfnca verilen Uluslararas yilik Ödülünü Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann elinden alan Hasan Kzl, yeni atölyesine kavutu. Kzltepede bulunan bir alveri merkezinin yönetimi, Hayat Tamircisi olarak tannan Kzla destek için atölye açt. Alveri merkezinin içinde yer alan atölye, Hasan Kzln engelli sokak hayvanlarna protez yaparken daha rahat ve verimli çalmas için tasarland. Hayat Tamircisi ad verilen atölyenin açl renkli görüntülere sahne olurken, vatandalarn da youn ilgisi ile karlat.

HAYAT TAMRCS

Alveri merkezinin müdürü Nazl Özdemir, Hayat Tamircisi olarak tannan Hasan Kzla bir sürpriz hazrladklarn belirterek, Nam- dier Hayat Tamircisi bugüne kadar birçok hayvann ve insann hayatna dokundu, onlara sürprizlerle yaama sevinci alad. Biz de bundan sonra daha rahat bir ortamda çalmas ve daha çok hayata dokunabilmesi için bir atölye hayata geçirdik. nallah bundan sonra Hasan burada daha mutlu ve huzurlu çalacaktr dedi.

Eskiden çok küçük bir atölyesi olduunu belirten Hasan Kzl ise Artk böyle büyük bir atölyem var. Bu atölyede artk kocaman sürprizler yapacam ve önemli çalmalara imza atacam düünüyorum. Artk engelli hayvanlarla ilgili yüzlerce talep ver. Bu talepleri atölyemde güzel bir ekilde salayacam. Artk onlara çok güzel yürüteçler ve protezler yapacam diye konutu.

Ana Sayfaya Git