Hayatı karardı

Arkadaşına verdiği parayı alamayınca, hayatı altüst oldu

Haberler 31.07.2018 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ELAZIda, yaklak 8 yldr yalnz yaayan ve kalacak yeri olmad için belediye tarafndan dükünler yurduna yerletirilen 3 çocuk annesi, emekli ebe Güngör Atc (67), 2002 ylnda bir arkadana yaklak 300 bin (6 sfr atlmadan önce 300 milyar) lira borç verdiini, paray alamaynca da hayatnn altüst olduunu söyledi.

2si kz, 3 çocuu olduunu belirten Güngör Atc, 1971 ylnda eini kaybettiini anlatt. çalp çocuklarn okuttuunu ve emekli olduunu belirten Atc, 2002 ylnda birikimleriyle ve yaknlarndan ald parayla arkadana 300 bin lira borç verdiini söyledi. Güngör Atc, parasn alamad için de perian olduunu kaydetti. Atc, Yllar önce yakn bir arkadam bana geldi. Paraya ihtiyac olduunu ifade etti. Ben de elimde ne varsa verdim. Ayrca eten dosttan da para alarak yaklak 300 bin lira verdim. Ne yazk ki param alamadm için perian oldum. Maama icra geldi. u an hiçbir gelirim yok. Simit ve ayranla ayakta kalmaya çalyorum. Yine de halime ükür ediyorum. Yetkililerden yardm bekliyorum diye konutu.

PARASINI ALAMAYINCA HAYATI ALTÜST OLDU

Yaklak 8 yl önce Mutan Elaza geldiini ve çou zaman otobüs terminalinde kaldn belirten Güngör Atc, Maddi durum kötü olunca Mutan Elaza geldim. Yerim olmad için otobüs terminalinde, baz günler de mescitler de uyudum. Sonra Elaz Belediye Bakan Mücahit Yanlmaz bana sahip çkt ve dükünler yurduna yerletirdi. Sadece uyumak için gidiyorum. imdi çok ükür yatacak yerim var dedi.

Hiçbir geliri olmad için mendil ve yapt örgü ilerini sattn kaydeden Atc, Caddelerde mendil satyorum. Tartm var, ayrca el ii örgü örerek para kazanmaya çalyorum. çok fazla kazanamyorum. Baz günler aç yatyorum ifalerini kulland.

Görev yapt yllarda yaklak 50 bin kiinin doumunu yaptrdn ifade eden emekli ebe Güngör Atc, Bitlis, Bingöl ve Elazda o zamanlar doum evleri yoktu. Doumlar için evlere gidiyorduk. Atlar ile evlere götürülüp doum yaptrrdm. stanbul ili Etfal Hastanesinde çaltm. Diyarbakr Tp Fakültesinde çaltm. 1978 ylnda da Elazda görev yaptm diye konutu.

çocuklarn rahatsz etmek istemedii için skntlaryla yalnz mücadele ettiini ifade eden Atc, Kz çocuklarm evli olduu için rahatsz etmek istemiyorum. Olum zaten rahatsz. Muta tedavi görüyor. Olum baz zamanlar rahatszl yüzünden kendini kaybediyor ve benimle tartyor. Bu nedenle ben Elazda kalyorum ve ekmek paras için mücadele ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git