Hayatım karardı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, yanında çocukları bulunan Suriyeli hamile kadın, kendisini taciz eden zanlının 14 gün sonra yakalanarak cezaevine gönderilmesi ile rahat bir nefes aldı. Olay nedeni ile psikolojisi bozulan ve eşi ile arası açılan kadın, kendisini kimsenin tanımadığı bir yere taşınmak istiyor.

Haberler 30.12.2017 - 11:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 15 gün önce Balar ilçesi 5 Nisan Mahallesi Yusuf slam Caddesinde meydana gelen olayda, iki çocuuyla caddede yürüyen Suriyeli Esir H., arkasndan yaklaan bir kiinin elle tacizine uram, oka giren kadn tacizciyi iterek tepki göstermiti. Esir H.nin tepki göstermesine kzan üpheli yannda tad silah iki çocuunun yannda hamile kadna dorultup tekme savurarak, hiçbir ey olmam gibi olay yerinden ayrlmt.

Olayn okunu üzerinden atamayan Esir H., tacizin ardndan ei ile aras bozuldu. Zor artlar altnda, 3 çocuu ve karnndaki bebekle çok skntl bir dönem geçiren talihsiz kadn, bu zorlu dönemi anlatt. Yüzünün görünmesini ve kamera kaydnn alnmasn istemeyen Esir H., o günü yaarken göz yalarna hakim olamad. çocuklarn okula götürmek için evden çktn ve okula yaklat srada bir kiinin kendisine dokunduunu belirten Esir H., lk bata ne olduunu anlayamadm. Arkam döndüümde bir adamn bana dokunduunu gördüm. çok sinirlendim ve kendisine tepki gösterdim. Onu itelerken telefonu dütü, ben gider zannettim ama silahn çekip çocuklarmn yannda bana dorulttu. çok korktum, tekme savurdu duvara sktm. Sonra bara bara gitti, bende korka korka yola devam ettim dedi.

Eimle aram bozuldu, huzurum kalmad

Yaad okun ardndan çocuklarn okula braktktan sonra tekrar korkarak ve hzl admlarla eve yürüdüünü kaydeden Esir H., öyle devam etti:

Beni takip ettiini sandm için, sk sk arkama bakyordum. Kimsenin olmadn görünce hemen eve attm kendimi. Eim çalyordu ve en küçük çocuumla evde tektim. Sinirim bozuldu ve çok aladm. Akam eime tatsz bir olay yaadm söyledim ama ben çok korkuyordum. Daha sonra görüntüler televizyonda yaynlannca, psikolojim tamamen bozuldu. Eim benimle kavga etti, akrabalar sanki ben suçluymuum gibi davranmaya balad. Zaten adam da yakalanmamt, çocuklarm bir süre ben götüremedim okula, olayla beraber çok zor günler geçirdim.

Yüzlemede tand

Polis, ekipleri olayn haber yaplmasndan 14 gün sonra zanl .D.yi yakalayarak gözaltna ald. Dün ölen saatlerinde zanlnn yakalandn ve yüzletirilmesi gerektiini örenen Esir H., emniyete gitti. lk gördüü anda ahs tanyan Esir H., birkaç kez pozisyon ve insanlarn deitirilmesine ramen kendisini taciz eden ahs kesin bir ifade ile tandn belirtti. Gözaltna alnan zanl .D., çkarld mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, madur kadn da rahat bir nefes ald. Hayatnn en kötü dönemini geçirdiini aktaran Esir H., u ifadeleri kulland:

Ben ahs görür görmez tandm, polise söyledim. Maddi durumumuz çok kötü, üzerine bu olay geldi ve ben hamileyim. Zanl yakaland evet ben biraz rahat edebilirim belki ama, bu seferde eimin akrabalarnn basksndan bunaldm. Olayn benle ilgisi olmamasna ramen madur olmama ramen üzerime çok geliyorlar. imdi bu mahallede herkes beni tacize urayan kadn olarak tanyor, bundan çok rahatszm. Kimsenin beni tanmad, tanmayaca bir yere tanmak istiyorum. Maddi durumumuz hiç yok, biz savatan kaçtk Türkiyeye geldik. Allah raz olsun bizi misafir ettiler ama çok zor günler geçiriyorum. Bize hem maddi hem manevi yardm yaplmasn istiyorum.

Mahalleli zanl için idam istiyor

Olayn yaand 5 Nisan Mahallesi Yusuf slam Caddesi sakinleri taciz olayn gerçekletiren zanlnn idam edilmesini istedi. Nesret çalan isimli vatanda, Onun çok yüksek bir ceza almas lazm, hapishaneden çkmamas lazm. Herkesin annesi, kz kardei ablas var. Suriyeliler madur olarak buraya geldi. Bize düen onlar koruyup kollamak olmal. Kadna yönelik iddete karym, hele ki çocuklar söz konusu olunca çok kötü oluyorum eklinde konutu.

Orhan Karakuzu isimli vatanda da, bu tür insanlarn idam edilmesi gerektiini ve dünyadan silinip yok olmalar gerektiini ifade etti.

Ana Sayfaya Git