"Hayatımı kedilerime adadım"

İnşaat işçiliğinden emekli Abdülkerim Yıldız, her gün sabah ve akşam 58 kedinin karnını doyuruyor, hasta olanların tedavisini yaptırıyor.

Haberler 15.11.2017 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte inaat içiliinden emekli 63 yandaki Abdülkerim Yldzn kedi sevgisi dikkati çekiyor.

Yeni Mahalledeki iki odal evinde 25 yldr tek bana yaayan Yldz, 14 yl önce kar ya olduu bir gün sabah namaz klmaya giderken sokakta tüyleri buz tutmu halde bulduu kediyi evine getirdi.

Donmaktan kurtard kediyi evinde beslemeye balayan Yldz, daha sonra bu kedinin yavrularnn da bakmn üstlendi. Zaman içerisinde hayvan sevgisi daha da büyüyen Yldz, gününü 3ü kendi evinde 55i de sokakta olmak üzere 58 kediye bakyor. Her gün sabah ve akam Güres Caddesinin ara sokaklarn dolaan Yldz, kedilerin karnn doyuruyor, hasta olanlarn tedavisini yaptryor.

Kedilerle hem evinde hem de darda mutlu bir yaam kuran Yldz, emeklilik maann yarsn hayvanlar beslemek için harcyor.

- Kedilerime evladm gibi bakyorum

Abdülkerim Yldz, yllar önce camiye giderken donmak üzere olan kediyi eve getirerek beslemeye baladn, ardndan 7 yavrusuna da baktn anlatt. Babasnn istememesi üzerine kedileri bir caddeye brakt söyleyen Yldz, kedilerin 2 saat sonra eve yeniden geldiini ifade etti.

Bunun üzerine dayanamayp kedileri sahiplendiini söyleyen Yldz, ükürler olsun Rabbime bana bunu nasip etti. Herkesin sevmesi için sokaktaki kedilere isim veriyorum. çocuklar geldii zaman onlara da kedileri sevdiriyorum, merhamet duygusu oluturmaya çalyorum. Kedilerime evladm gibi bakyorum. dedi. Kedilere yapt masrafa deinen Yldz, 25 senedir tek bama yayorum. Günlük 30 lira kediler için yem alyorum. Cuma günleri 40 liralk alyorum ve onlar aç brakmyorum. eklinde konutu.

- Hayatm kedilerime adadm

Kendisinden daha çok kedilerine harcama yaptn belirten Yldz, unlar kaydetti: Sadece kedilerimle yayorum. Bana huzur veriyor. çünkü zaten gideceim yer de topraktr o yüzden ikayetçi deilim. Her gün namaz kldktan sonra kedilerimi sabah ve akam olmak üzere günde iki öün yemek veriyorum. Hayatm kedilerime adadm. Bu buna mutluluk veriyor, asla ikayetçi deilim. Yldz, yetkililerden ve hayvanseverlerden daha fazla sokak kedisini beslemek için destek istedi.

Ana Sayfaya Git