Hayatları değişiverdi!

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde kaymakamlık bünyesinde kurulan Aile Destek Merkezinde (ADEM) açılan kurslar ve düzenlenen etkinlikler sayesinde kadınlar hem meslek ediniyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

Haberler 12.11.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suruç Kaymakaml koordinesindeki Aile Destek Merkezi (ADEM) bünyesinde kurulan atölyelerde bir araya gelen ekonomik durumu iyi olmayan kadnlar hem meslek öreniyor hem aile bütçesine katkda bulunuyor hem de sosyalleme frsat buluyor.

Kaymakamlk, kadnlarn sosyal hayata katlmn artrmak ve meslek edindirmek amacyla kurduu ADEM araclyla çeitli dallarda eitim programlar düzenliyor.

Halk Eitim Müdürlüünün de desteiyle açlan giyim, diki-nak, t örgü, tak tasarm, kuaförlük, okuma yazma, Kuran- Kerim kurslarna katlan 70 kadn, usta öreticilerden eitim alyor.

Mesleki kurslardaki eitimle iin inceliini örenen kadnlar KUR meslek edindirme kurslar kapsamnda verilen aylk ortalama 840 lirayla da aile bütçesine katk sunuyor.

Suruç Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf Müdürü Mehmet Koç, AA muhabirine yapt açklamada, ilçe genelindeki 4 merkezde verilen kurslara youn talep olduunu söyledi.

Koç, kursiyer kadnlarn hem i örendiklerini hem de aile bütçesine katkda bulunduklarn ifade ederek, Devlet onlara destek veriyor, buraya geliyorlar meslek ediniyorlar. Baz kursiyerler burada örendikleri meslekleri evlerinde veya kendilerine açtklar i yerinde sürdürmeye çalyor. dedi.

Kursa katlan kadnlar için sosyal faaliyetler de düzenlediklerini aktaran Koç, Geziler de düzenliyoruz. Deiik illere geziler yaplyor. Bu ekilde ilçemizde bir yaknlama, kardelik ruhu oluuyor. Kadnlarmz da artk buraya alt ve evi gibi görüyor. diye konutu.

Koç, kadnlar tarafndan merkezde üretilenleri yetimlere ve ihtiyaç sahibi ailelere yardm amaçl vereceklerini sözlerine ekledi.

- Onlarn derdine derman olabildik

ADEM Birim Sorumlusu Hatice imek de t örgü kursuna katlan kursiyerlerle çalmalar yürüttüklerini belirterek, kadnlarn battaniye, lif, yelek, kazak gibi ürünler ördüklerini kaydetti.

Buraya gelen örencilerden ilk balarda t tutmay bilen kimse yoktu. diyen imek, sözlerini öyle sürdürdü:

Eitimden sonra çok güzel eyler üretiyorlar. Bir kadnn isterse ve imkan tannrsa yapamayaca hiçbir eyin olmadna inanyorum. Sadece biz imkan tanyalm. Buraya gelen kadnlarn çounun eleri çalmyor. Maddi durumlar çocuklarna bakacak kadar yeterli deil. Buradan aldklar 840 lira ile kimi mutfak masrafn karlarken kimi de çocuunun okul harçln temin ediyor. En azndan bir nebze de olsa hayatlarna dokunabildik. Onlarn derdine derman olabildik. Bu bizim için yeterli oluyor. Her hafta Sosyal Hizmet Merkezinden gelen sosyolog ve psikolog arkadalar da farkl eitimler veriyor.

Kursiyer Beyaz Ylmaz da kursun adeta terapi olduunu ifade ederek, Buraya gelerek meslek öreniyoruz. Ailemize destek oluyoruz. Bize tedavi, terapi gibi geliyor. Farkl arkadalar ediniyoruz. Onlarla iyi geçiniyoruz. Haftann 5 günü gidip geliyoruz. Evde bo bo oturmaktan daha güzel. diye konutu.

Kursiyer Emine Akba ise kursta t örücülüü yaparken ayn zamanda meslek sahibi de olduklarn ifade ederek, kurslarn faydal olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git