Hayran bırakan şelale!

Hakkari'de terör olayları nedeniyle saklı kalan güzelliklerden Sineber Şelalesi, bölgede huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla doğaseverleri ağırlamayı bekliyor.

Haberler 29.09.2020 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kaval köyü snrlarndaki elale el dememi doas, kanyonu, bitki örtüsü ve doal güzellikleriyle görenleri kendine hayran brakyor.

Doa tutkunlarnn yan sra fotoraf merakllarn da cezbeden elale, yeilin her tonunu barndran manzarasyla doal fotoraf stüdyosu imkan da salyor.

Türkiye Daclk Federasyonu (TDF) Hakkari Temsilcisi ve Cilo Sat Gölleri ve Buzullar Daclk ve Doa Sporlar Dernei (CSAD) üyesi Naci Ertunç ile CSAD üyesi Esat Klnçn bulunduu bir grup, doasever elalede etkinlik düzenledi.

Ertunç, yapt açklamada, Hakkari bölgesinin olaanüstü güzelliklere sahip bir corafya olduunu söyledi.

Bölgede salanan huzur ortamyla daclk, yamaç paraütü, da bisikleti, doa yürüyüü, rafting sporlarnn gelitiini belirten Ertunç, bölgedeki güzelliklerin yerli ve yabanc turistlere tantlmas gerektiini ifade etti.

Bu amaçla sakl kalan güzelliklerin bulunduu bölgelerde etkinlikler düzenlediklerini anlatan Ertunç, öyle konutu:

Müjdelerin en büyüünü Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann Cilo ve Sat bölgelerinin Milli Park ilan etmesiyle aldk. Bu karar, Hakkarinin ne kadar muhteem bir yer olduunu tescillemi oldu. Valimiz dris Akbyk, üniversitemiz ve Gençlik ve Spor l Müdürlüünün destekleriyle yakn zamanda Hakkariyi bu doa güzellikleriyle tüm dünyaya tantma frsat bulacaz. Sineber elalesi gibi onlarca elale, doaseverleri cezbediyor. Buralar tantmak için etkinliklerimiz devam edecek.

Ana Sayfaya Git