Hayvan barınağında 700 kedi ve köpek!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü, bakıma muhtaç 700 sokak kedisi ile köpeğin ağırlandığı Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde öğrencilerin katılımıyla kutladı.

Haberler 05.10.2019 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanlar Koruma Günü nedeniyle etkinlik düzenledi. Hayvan Bakmevi ve Rehabilitasyon Merkezinde gerçekleen etkinlie Salk leri Daire Bakan Mustafa Korkutan, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Prof. Dr. Aydn Ketan, Hayvan Haklar Federasyonu Diyarbakr Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler, anaokul, ilkokul ve Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesinde eitim gören örenciler katld. Servis araçlaryla Hayvan Bakmevi ve Rehabilitasyon Merkezine ulamlar salanan örenciler, hayvanlar için getirdikleri mamalar yetkililere teslim etti. Barnan veteriner hekimleri tarafndan karlanan örenciler, kedi ve köpeklerin arland barna gezerek bilgi aldlar.

Minik örencilerin davran beeni toplad

Büyükehir Belediyesi personeli, örencilere 4 Ekim Hayvanlar Koruma Gününün önemi, hayvanlar koruma kanunu, alamann hayvan salna etkileri, hayvan sevgisi gibi konularn aktarld broürler datt. Ziyarette oyun kartonlarndan hazrladklar ve üzerinde hayvan figürlerinin bulunduu apkalarla yerini alan minik örenciler, hayvan haklarna dikkat çekmek amacyla eitim gördükleri okulda kendi elleriyle hazrladklar, Unutmayn Onlar Bize Emanet, Onlar Sev Onlara Yardmc Ol, Dünya Yalnz Bizim Deildir, Sokak Hayvanlarn Koru, Hayvansz Dünya Olamaz, Hayvanlar Koruyalm ve Hayvanlara Kar Acmasz Olan yi Bir nsan Olamaz afilerini de tadlar. Minik örencilerin hayvanlara kar bu duyarll etkinlie katlanlarn beenisini toplad.

Barnak 700 sokak hayvann arlyor

Son 2 günde farkl okullardan yaklak 2 binin üzerinde örencinin Hayvan Bakmevi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ettiini ifade eden Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Salk leri Daire Bakan Mustafa Korkutan, ziyaretlerde teknik ekipleriyle çocuklara hayvan sevgisini alamaya çaltklarn vurgulad. Hayvan barnann 2007den bu yana 700 bakma muhtaç sokak hayvann arlayacak ekilde çalmalarn sürdürdüüne dikkat çeken Korkutan, hafta boyunca barnan örenci ve vatandalara açk olacan söyledi. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Hayvan Bakmevi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak çalmalarn en iyi ekilde yaptklarn aktaran Korkutan, sokak hayvanlarn ve sahipsiz hayvanlarn hem bakm hem beslenme gibi tüm ihtiyaçlarn karlayp hayvanlar korumaya, onlarla ilgili tüm ilemlerini eksiksiz bir ekilde yapmaya çaltklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git