Hayvan barınağının eksiklikleri giderildi

Büyükşehir Belediyesi hayvanların etkili olan soğuk havadan etkilenmemesi için hayvan barınağını baştan başa yeniledi.

Haberler 08.02.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Büyükehir Belediyesi Salk Hizmetler Dairesi Bakanlna bal Mardin Kapal Cezaevi yaknlarndaki Eryeri Köyü yolu üzerinde bulunan Sokak Hayvanlar Geçici Bakmevi ve Rehabilitasyon Merkezinde bulunan kafeslere elektrikli stclar takld. Barnaktaki hayvanlar artk souk k günlerinde elektrikli stclarla snacak.

Büyükehir Belediyesi tarafndan yaplan çalma ile sokak hayvanlarnn geçici süre misafir edildii bakm evinde bulunan tüm kafeslere elektrikli stclar takld. Yaplan çalma ile geçici bakmevinde sokak hayvanlar için gerekli tüm artlar salanyor. Yaplan çalma özellikle yeni doum yapm olan ve vücut ssn kaybeden ve bunu kazanmas gereken sokak hayvanlarna yardmc oluyor.

HAYVAN BARINAI

Merkez Artuklu lçesine bal Eryeri Mahallesinde bulunan Mardin Büyükehir Belediyesine ait 200 kapasiteli olmasna ramen 400e yakn hayvann kald hayvan barna, yenilendi. ehir merkezine 10 kilometre uzaklktaki barnan yolu Büyükehir Belediyesince asfaltlanrken, barnaa yeni su hidroforu takld. Mardin Büyükehir Belediyesi Salk Daire Bakan ve ayn zamanda Halk Sal l Müdürü olan Dr. Saffet Yavuz, hayvan barnma merkezini basn mensuplaryla birlikte gezerek, buradaki görevlilerden bilgi ald. Barnan 5 yl önce yapldn birçok eksiklii ksa sürede giderdiklerini anlatan Dr. Yavuz, barna kampus haline dönütürdüklerini söyledi. Hasta hayvanlarn tedavileri için her tür tbbi cihazn bulunduunu anlatan Dr. Yavuz, hasta hayvan tama ambulansna bile sahip olduklarn kaydetti. Hayvan barnanda 2 veteriner doktor, 2 veteriner salk teknisyeni ve hemirelerin görev yaptn ifade eden Dr. Yavuz, öyl dedi:

ISITMA SSTEM

Daha önceleri klandrmas bile olmayan hayvan barnma kampusunde, imdi l l aydnlatlm ve özellikle yiyebilecekleri mamalar en temiz ve en modern kaplarla veriliyor. Günde yaklak 100 kilo mamann tüketildii barnakta, beslenme konusunda Mehmetçiin de büyük desteini görmekteyiz. Sayn valimizin talimat ile hayvan barnma yeri olarak bilinen bu kampn, birçok eksiklikleri giderilerek, modern bir hayvan hastanesi teekkül edilerek, hayvanlarn her türlü ameliyatn artk yapabiliyoruz. Büyükehir belediyesi olarak ayn zamanda barnaa getirilen sokak hayvanlarnn salk bakmlar için de röntgen, ultrason, kan saym, biyokimya, hastalk tan kitleri, doz karma, bronchine, kuduz ve kedi karma alar alnd. Tadilata giren hayvan barnanda ayrca kafeslere aydnlatma sistemleri kuruldu. Hayvan barna bölmelerine stc sistemi giderilirken, 50 Kw olan elektrik enerji trafosu 160 kilowata çkarlmann yannda barnaa olas elektrik kesintilerine kar jeneratör alnd.

Barnakta trafik kazasnda aya krlan ve çocuklarn boynuna ip geçirmesiyle boynunda yara oluan bir sokak köpeini tedavi eden veteriner Vesile Bozda, barnaklarn hayvanlar için açk cezaevi konumunda olduunu belirterek, tedavi ettikleri hayvanlar daha sonra tekrar doaya salverdiklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git