Hayvan hakları yetersiz!

Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda düşünülen değişikliklere ilişkin endişelerini dile getirerek, Meclis’te tartışılan Yasa Tasarısı’na önerilerde bulundu.

Haberler 30.04.2019 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu Hayvan Haklar Merkezi, hayvanlara kar ilenen suçlar ve hayvan haklar ihlallerine ilikin baronun adli yardm binasnda basn toplants düzenledi. Açklamaya Baro Bakan Cihan Aydn ve çok sayda avukat katld. Açklamay yapan Hayvan Haklar Merkezi Bakan Ayten Özan, Türkiyede 5199 sayl Hayvanlar Koruma Kanununun yetersiz kaldn belirterek, kanun içeriinin deiikliine dair Meclis gündeminde olan Yasa Tasarsnn içeriinin mevcut kanundan daha geri olduuna dair endielerini dile getirdi.

ORTAK BR YAAM ANLAYII OLMALI

Hukuk kurallarnn daima insan merkezli olup geriye kalan her eyin de insana göre düzenlendiine dikkat çeken Özan, Doann döngüsüne sk sk müdahale ederek onu deitiren insanlar, çou uan dier canllara yaam alan brakmam, dünyann her yerinde canl yaamna ar zararlar vermitir. Ancak insan merkezli dünya anlay günümüzde ahlaki, insani ve hukuki ilkeler nda terk edilmeli, yerine dier canllarn yaamna sayg duyan ortak bir yaam anlay ikame edilmelidir diye belirtti.

5199 Sayl Kanunun, hayvan haklarn tanyp koruma anlamnda son derece yetersiz olduunu vurgulayan Özan, Hayvanlara kar ilenen en vahim eylemlere bile basit idari para cezalar dnda bir yaptrm öngörmeyen, yasann baz maddeleri göstermelik iletilen, bazlar ise hiç iletilmeyen, çan gerisinde kalm ve hayvanlarn uradklar hakszlklara çare olmayan bir yasadr diye konutu.

Ana Sayfaya Git