Hayvan pazarında "sahte para" uyarısı

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde yoğunluğun yaşandığı hayvan pazarında, broşür dağıtarak satıcıları sahte para konusunda uyardı.

Haberler 06.08.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Emniyet Müdürlüü, Kurban Bayram dolaysyla younluun yaand hayvan pazarlarnda, sahte parann nasl ayrt edilecei konusunda satclar bilgilendirdi, broür datt.

l Emniyet Müdürlüü Toplum Destekli Polislik ubesi ekipleri, Kurban Bayram öncesinde balattklar çalma kapsamnda, Van-Özalp kara yolundaki hayvan pazarnda, sahte para ve dolandrclk olaylarna kar uyarlarda bulundu.

Kurbanlk sat yapanlarla bir araya gelen polisler, kalpazanlar tarafndan piyasaya sürülmek istenen sahte paralara kar dikkatli olunmasn istedi.

Sahte parann nasl anlalacan da uygulamal ekilde gösteren polisler, bu tür olaylarla karlalmas durumunda bavurulacak yollar da anlatt.

Sahte para uyars

Bilgilendirici broürlerin de datld çalma ile baz suç örgütlerinin vatandalar madur etmeye yönelik giriimlerinin engellenmesinin amaçland belirtildi.

Hayvan satclarndan Kamuran Tai, daha önce sahte para nedeniyle maduriyet yaadn belirtti.

Younluktan dolay paray kontrol etme ikan bulamadklarn aktaran Tai, öyle konutu:

Buraya kadar gelip sahte para konusunda uyarlarda bulunduklar için güvenlik güçlerine teekkür ediyoruz. Yüksek miktarda hayvan sat srasnda gerçek parann arasna sahte para ekleniyor. Bana geçen yl 600 lira sahte para verildi. Polislerin bu uygulamas çok iyi. Allah onlardan raz olsun. Bizde çok dikkatli olmaya çalacaz.

Ana Sayfaya Git