Hayvan Sevgisi Adına Kümes!

MARDİN'in Nusaybin ilçesindeki bir anaokulunun bahçesine, çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için kümes kuruldu. Kümeste tavşan, kuzu, yerli ve Çin tavuğu ile horozların bakımı yapılacak.

Haberler 11.03.2018 - 12:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nusaybin Kla Mahallesinde bulunan bir anaokulunda velilerin de talebiyle, çocuklara hayvan sevgisi alamak ve duyarllk için kümes yapld. Kümese tavan, kuzu, yerli ve çin tavuu ile horozlar konuldu. Bugün kümes açlna, lçe Milli Eitim Müdürü Ümit çetin, Halk Eitim Merkezi Müdürü efa Kavak, kümes yapmnda katklar olan veliler ve öretmenler katld. Okul Müdürü Orhan Zengin, kümes yapmnda katks olan Latif Can, Mehmet Ayten, Mehmet Daar, Serhat Yakuta birer plaket verdi. Anaokulu Müdürü Orhan Zengin, kümesin Mardin bölgesinde ilk olduunu belirterek, unlar söyledi:

KÜMES KURULDU

Bizim bölgede artk çocuklar hayvan göremiyor, besleyemiyor, çocuklarn hem evcil havyalara yem vermesi, yumurtalar toplamas, kuzular beslemesi hem de çocuklara hayvan sevgisini alamak için böyle bir giriimde bulunduk. çocuklarn doayla biraz daha içi içe olmalarn salamak amacyla burada bu kümesi yaptk. Her ne kadar Nusaybin küçük bir yer olsa da, velilerimizin yüzde 80i ya evcil hayvan görmemi ya da hayvan yetitirmemi. Bu kümesi çocuklar çok sevdi ve o çocuklar tavuklarn yumurtalarn elleriyle aldklarnda, yüzlerindeki o ifadeyi görmek bizi mutlu ediyor dedi.

Plaket sunumu ve yaplan konumann ardndan öretmenler, veliler ve örenciler kümes önünde hatra fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git