Hayvanları için kızaklarla ve sırtlarında ot taşıyorlar

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde besiciler, yazın çayırlıklardan biçerek ahırlara yaklaşık 300 metre uzaklıkta muhafaza ettikleri otları, kışın her gün kızaklarla ya da sırtlarında taşıyarak hayvanlara ulaştırıyor

Haberler 15.12.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin emdinli ilçesinde besiciler, bölgede zorlu geçen k artlarna ramen hayvanlarnn bakmn aksatmyor.

lçeye 2 kilometre uzaklkta Günyaz köyündeki besiciler, sabahn ilk klaryla uyanp, yazn çayrlklardan biçerek ahrlarna yaklak 300 metre uzaklkta muhafaza ettikleri ot balyalarn, kzaklarla ya da srtlarnda tayarak hayvanlarnn önüne koyuyor.

Dondurucu souk ve zorlu arazi artlarna ramen hayvanlarna bakabilmek için youn çaba sarf eden besiciler, her gün tadklar ot balyalarn ahrlarn önüne sererek hayvanlarn beslenmesini salyor.

Srtlarnda ot tayorlar

Günyaz köyünde besicilik yapan Özcan Keskin, hava koullarnn kötü olmasna ramen hayvanlarna bakmak zorunda olduklarn söyledi.

Günde iki kez hayvanlar ahrdan çkararak yem verdiklerini anlatan Keskin, Yazn biçtiimiz otlar muhafaza ediyoruz, k gelince de srtmzda veya kzaklarla hayvanlarn önüne getiriyoruz. Kn 50-60 santimetre kar dütüü için hayvanlarmz çayra götüremiyoruz. Onun için hayvanlar ahrn önüne brakyoruz, burada samanlarn veriyoruz. Sabah ve akam bu ilemi yapyoruz. çok zahmetli bir i ama mecburuz. u an kar çok yok ama ileride daha çok zorlanacaz. Otlarmz uzakta olduu için srtmzda tadmz otlar bizi zorluyor. dedi.

Ana Sayfaya Git