Hazar bir başka güzel

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yılın dört mevsimi farklı güzelliklere sahne olan Hazar Gölü, sonbaharda mavi, yeşil ve sarının bütün tonlarının harmanlandığı eşsiz doğasıyla seyrine doyum olmayan manzaralar sunuyor

Haberler 05.12.2020 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazn Sivrice ilçesinde yln dört mevsimi farkl güzelliklere sahne olan Hazar Gölü, sonbaharda mavi, yeil ve sarnn bütün tonlarnn harmanland esiz doas ile fotorafçlar ve doaseverler için esiz manzaralar oluturuyor.

Kent merkezine 25 kilometre uzaklkta, kuzeyinde Mastar ve çelembik dalar, güneyinde Hazarbaba ve batsnda Kuakç dalar ile çevrili Hazar Gölünün, 82 kilometrekare yüzey alan ile 56 kilometrelik ky eridi bulunuyor.

Elaz-Diyarbakr kara yoluna paralel uzanan göl, etrafn çevreleyen dalar ve ky eridindeki yeili ile oluturduu esiz doas, plajlar, kamp alanlar, restoranlar, su etkinlikleri, olta balkçl ve tekne turlar gibi sosyal aktivite imkanlar ile her mevsim ziyaretçilerden ilgi görüyor.

Yln dört mevsimi farkl güzelliklere sahne olan Hazar Gölü, sonbaharda da gün içerisinde güne nlarnn geli açsna göre mavi ve yeilin farkl tonlarna bürünen yüzeyinin oluturduu görsel ölenle fotorafçlar ve doaseverler için seyrine doyum olmayan manzaralar sunuyor.

Doal güzellikleri ve tatil imkanlaryla sürekli ziyaretçi arlayan Hazar Gölü, dünyay ve Türkiyeyi etkisi altna alan koronavirüse kar alnan tedbirler kapsamnda özellikle hafta sonlar sessizlie bürünüyor.

Van Gölünden sonra Türkiyenin en derin 2. gölü konumundaki Hazar Gölü, su seviyesinin 1830lu yllardan itibaren yükselmesi sonucu tamamen suyun altnda kalan ancak gölün güneybatsnda Kilise Adas olarak bilinen noktada yüzeyden tepe noktalar görülebilen, arkeolojik ve doal sit alan olarak tescilli Batk ehir kalntlaryla da dikkati çekiyor.

Sivrice Belediye Bakan Turgay Gündoan, AA muhabirine, Dou Anadolu Bölgesinin Van Gölünden sonraki en büyük gölü konumundaki Hazar Gölünün esiz doas ve turizm alannda yaplan yatrmlarla bölge halk için vazgeçilmez bir tatil ve gezi destinasyonu olduunu belirtti.

Gölün doal güzelliklerinin yan sra sosyal aktivite imkanlaryla yln her mevsimi ziyaretçisiz kalmadn ifade eden Gündoan, sonbaharda Hazar Gölünün çevresinde renk cümbüü yaandn söyledi.

Gündoan, öyle konutu:

Ülkemizin nadide göllerinden biri olan Hazar Gölü yln her mevsimi farkl bir güzellie bürünen doasyla vatandalar tarafndan yln on iki ay ziyaretçisiz kalmyor. Yaz aylarnda insanlarn daha çok serinlemek, elenmek ve kamp yapmak için tercih ettii göl, sonbaharda ise yaanan renk cümbüü ile insana huzur veren doasnda yürüyü yapp, oksijen depolamak için tercih ediliyor. K aylarnda ise insanlar hemen güneyinde yer alan Hazarbaba Danda esiz göl manzarasna kar kayak yapmann keyfini yayor. lkbaharla birlikte ise yeniden canlanan doa, gölün etrafn çevreleyen dalarn yeili ve gölün mavisi insanlara izlemesi keyif veren muhteem bir manzara sunuyor.

Gündoan, tüm dünyada olduu Türkiyeyi de etkileyen yeni tip koronavirüs salgnna kar hafta sonlar uygulanan kstlamalardan dolay Hazar Gölünün bugüne kadar hiç görülmemi bir sessizlik yaadn dile getirdi.

Koronavirüs salgnn bir an önce son bulmas temennisinde bulunan Gündoan, Hazar Gölü, Elaz-Diyarbakr kara yolu üzerinde bulunduu için ulam bakmndan da çok rahat. Bu nedenle gölün çevresinde her zaman için bir insan younluu görmek mümkün ancak pandemi nedeniyle bu aralar bir sessizlik hakim. nallah bu zor günleri bir an önce geride brakp, geçmite olduu gibi yeniden gölün çevresindeki o cvl cvl insan younluunu göreceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git