Hazine davası görüldü

Demirtaş'ın Hazine'ye açtığı 750 bin liralık tazminat davası başladı.

Haberler 08.02.2018 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Selahattin Deamirtan avukat Mahsuni Karamann, müvekkilinin Ceza Muhakemesi Kanununda belirtilen koullar dnda gözaltna alnarak, tutukland, makul sürede mahkeme önüne çkarlmad, azami 30 günlük aralklarla yaplmas gereken tutukluluk incelemesinin 4 ay boyunca yaplmad gerekçesiyle Hazine aleyhine açt maddi ve manevi tazminat davasnn görülmesine baland.

HAZNEYE AçILAN DAVA

Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde bugün görülen ilk durumaya, Maliye adna avukat Zozan Ula, Selahattin Demirta adna ise avukat Aygül Demirta Gökalp katld. Dosyaya gelen evrak okuyan mahkeme bakan, Demirtan SEGBS ile hazr edilmesi için yaz yazldn, ancak, cezaevi personelince yaplan görümede davacnn SEGBS ile durumaya katlmak istememesi nedeniyle hazr edilemediini söyledi. Mahkeme bakan, Demirtan 2005 ylnda da tutuklulukta ve gözaltnda geçirdii süre ile ilgili hazine aleyhine Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde bir dava açtn ve davann devam ettiini belirtti.

DURUMASI BALADI

Durumada söz hakk verilen Cumhuriyet savcs, eksiklerin giderilmesini istedi. Selahattin Demirtan avukat Aygül Demirta Gökalp ise dava dilekçesini tekrar ettiini belirterek, davann kabul edilmesini talep etti. Söz hakk verilen Maliye avukat Zozan Ula ise davann reddedilmesini istediklerini söyledi. Ara kararlarn açklayan mahkeme heyeti, Demirtan Ankara 19uncu Ar Ceza Mahkemesinde görülen davasna ilikin dosyasnn incelenmek üzere istenmesine karar verdi. Duruma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

AVUKATIN SAVUNMASI

HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan avukat Mahsuni Karaman mahkemeye verdii dilekçenin sonuç ve talep bölümünde, koullar dnda yakalanan, tutuklanan, tutukluluun devamna karar verilen, makul sürede yarglama mercii huzuruna çkarlmayan ve bu süre içinde hakknda hüküm verilmeyen, azami 30 günlük aralklarla tutukluluk incelemesi yaplmayan müvekkilinin, milletvekili ve 6 milyon seçmen iradesini barndran, TBMMde grubu bulunan HDPnin e genel bakan olduunu belirterek, Bu suretle uram olduu zararnn tazmini kapsamnda, 04 Kasm 2016 tarihinden itibaren ileyecek yasal faiziyle 250 bin lira maddi, 500 bin lira manevi tazminata hükmedilmeli, yarglama masraf ve vekalet ücretinin daval Hazineye tahmiline karar verilmeli demiti.

Ana Sayfaya Git