Haziran'da 166 terörist etkisiz hale getirildi

İÇİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Haziran ayında 'Terörden Aranlar Listesi'nde, kırmızı kategoride 1, turuncu kategoride 2, gri kategoride 9'unun aralarında bulunduğu 166 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Haberler 03.07.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl Sözcüsü smail çatakl, Haziran ay bakanlk faaliyetlerini içeren aylk bilgilendirme toplantsnda konutu. smail çatakl, iç güvenlik operasyonlar çerçevesinde krsalda 12 bin 70 operasyon, ehirlerde ise 1200 operasyon yapldn belirtti. çatakl bu operasyonlarda, Terörden Aranlar Listesinde, krmz kategoride bir, turuncu kategoride iki, gri kategoride 9unun aralarnda bulunduu 166 teröristin etkisiz hale getirildiini belirterek, terör örgütlerine yardm yataklk yaptklar deerlendirilen 2 bin 249 kiinin gözaltna alndn bunlardan 381inin tutuklandn söyledi.

UYUTURUCU OPERASYONUNDA 1094 K TUTUKLANDI

çatakl, uyuturucu ile mücadelede 11 bin 82 operasyon yapldn, gözaltna alnan 15 bin 338 kiiden 1094ünün tutuklandn kaydetti. çatakl, bu operasyonlarda 1 ton 220 kilo eroin, 3 ton 263 kilo esrar ele geçirildiini belirtti. Düzensiz göçle mücadele kapsamnda 3 bin 262si denizlerde olmak üzere 23 bin 195 düzensiz göçmenin yakalandn belirten çatakl, 622 organizatörün gözaltna alndn söyledi. çatakl, ülkesine dönen Suriyeli saysnn 334 bin 154 olduunu bildirerek, Türkiyede u anda 3 milyon 622 bin 284 Suriyelinin yaadn belirtti.

STANBULDA 50 BN YASA DII GÖçMENE LEM YAPACAIZ

çatakl, Türkiyede bulunan Suriyelilerin kart suç oranlarnn sorulmas üzerine öyle konutu: Kimsenin ülkemizde suç ileme özgürlüü yok. Suriyelilerin de dier yabanclarnda ilemi olduu suçlarla ilgili olarak ilemler gerçekletiriliyor. Suç ileyen Suriyelilerin Türkiyede yasal kal haklar sonlandrlyor. Ülkelerine dönmeleri salanyor. Kamu düzeni ve güvenliinin salanmas en temel önceliimiz. Doal olarak Suriyeliler ve dier yabanclarn bu düzeni bozmasna müsaade edilemez. Yalan ve kurgu haberlerle halkmzn tahrik edilmesine müsaade etmeyeceimiz açk. Bu haberlerin son günlerde sosyal medya üzerinde dolama sokulduu ve Suriyeliler ve vatandalarmz arasnda planl bir ekilde gerilim amaçlad aikar. Sosyal medya üzerinde rkçl, kin ve dümanl körükleyenlerle ilgili aratrma yaplyor. 2019 ylnn ilk 6 aylk döneminde vatandalarmzn üpheli olarak kartklar olay saysnn nüfusa oran 0.8, Suriyelilerde bu oran 0.4. Bir Suriyeli bile suç ilese bütün Suriyelilere onu mal etmek doru deil. Tabelalar konusu var. Kiliste baladk çalmalara. Oradaki tabelalarn tümü Türkçeletirildi. stanbulda da valimizin koordinasyonunda 3 ilçesinde Fatih, Bayrampaa ve Zeytinburnunda çalmalara balanld. Tamamnda Arapça tabelalarn Türkçeye çevrilmesini salayacaz. stanbul özelinde ylsonuna kadar 50 bin yasa d göçmene ilem yapmay planlyoruz. stanbulda bu sükneti bir an önce salamak için ayrcalkl bir çalma yapacaz.

Ana Sayfaya Git