HDP Hakkari milletvekillerinin dosyası Diyarbakır'a alındı

HAKKARİ'de, haklarında dava açılan tutuklu HDP milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan'ın dosyaları güvenlik gerekçesiyle Hakkari'den Diyarbakır'a alındı.

Haberler 12.01.2017 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkaride haklarnda açlan soruturmalar nedeniyle 4 ve 7 Kasmda tutuklanan HDP milletvekilleri Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoann dosyalar Hakkari Basavclnn, milletvekillerinin durumaya getirilmesinin güvenlik açsndan riskli olduu gerekçesi ile baka bir ile nakledilmesi talebini Adalet Bakanlna iletmesinden sonra dosyalar Diyarbakra alnd. Yargtayn ilgili dairesi tarafndan HDPli 3 vekil ile ilgili bu karar verilirken, Diyarbakr 8inci Ar Ceza Mahkemesi ise, görevden alnan tutuklu Belediye Bakan Gültan Kanak ve DBP E Genel Bakan Sabahat Tuncelin davalarn birletirerek, bu davalarn Diyarbakrda yaplmas halinde kamu güvenlii açsndan tehlike yarataca gerekçesiyle Basavclk üzerinden bu davalarn baka ilde görülmesi için Adalet Bakanlna bavurdu.

Diyarbakrda 25 Ocakta görülmeye balanacak olan Kanak ve Tuncel davas ile ilgili karar Yargtayn verecei belirtildi.

TUTUKLU SYASETçLER VE KIANAK çN NE KADAR HAPS STENYOR

Diyarbakrda yarglanacak olan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan 20 yla kadar, Milletvekili Nihat Akdoan hakknda 85 yla kadar ve Milletvekili Selma Irmak hakknda ise 105 yla kadar hapis isteniyor. Davalarnn güvenlik gerekçesiyle baka ile gitmesi talep edilen görevden alnan Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak 230 yla kadar, DBP E Genel bakan Sabahat Tuncel ise 135 yla kadar hapis istemiyle yarglanacak.

Ana Sayfaya Git