HDP neden suskun

Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde yağmura rağmen evlat nöbeti sürüyor. Gökçe, HDP'lilerin kendilerine bir cevap vermesini isteyerek; "Neden suskunlar" diye sordu.

Haberler 30.10.2019 - 01:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 55 ailenin, HDP il binas önündeki oturma eylemi 58nci gününe girdi. Ailelerin evlat nöbeti yamura ramen devam ediyor. stanbulda 5 yl önce çalrken PKKl teröristler tarafndan kaçrlp Suriyeye götürüldüünü söyledii olu Ömer (24) için eylem yapan Arl Salih Gökçe, HDPden bir açklama yaplmadan gitmeyeceklerini belirterek, Bunlar biz Kürtüz diyorlar, Kürt Kürte böyle zulüm yapmaz dedi.

YAMUR ALTINDA NÖBET

Üzeri brandayla kapal alanda bekleyiini sürdürenler arasnda yer alan, Ardan 4 yl önce daa kaçrlan olu Mehmet için gelerek eyleme katlan baba Salih Gökçe, evlatlarna kavumak için eylemi sürdüreceklerini söyledi. HDPlilerin Kürtleri savunduklarn belirttiine iaret eden Gökçe, HDPliler, milletvekilleri, bakanlar burada içeri girip çkyorlar, onlardan sadece bir açklama bekliyoruz. Bunlar korkuyorlar m, eer bir korkular varsa biz korkularn yeneriz. çksnlar, Cumartesi Annelerine nasl destek veriyorlard. Buradaki yaklak 60 aile, yamur, k demeden bekleyeceiz. Onlar bir açklama yapmadan biz gitmeyeceiz. Fakir fukarann çocuklarn götürüyorlar, kendi çocuklarn neden götürmüyorlar. Madem ki diyorlar Rojava, Rojavay o kadar seviyorlarsa kendi çocuklarn götürsünler oraya. Burada anne babalar bekliyor, bizim feryatlarmz artk öyle oldu ki; gözyalarm kurudu. Biz Kürtüz diyorlar, Kürt Kürte böyle zulüm yapmaz. Bizim çocuklarmz götüren siz, zulüm yapan siz, gelip bizden oy isteyen siz, millet meclisine giden siz, burada hakaret edip, bize kar eylem yapan yine siz. Bunun Kürtlüü nerede kald. Ben böyle bir Kürtlüü kabul etmiyorum. Bunun arkasn brakmayacaz, canma da mal olsa gitmeyeceim.

BR METRE KAR YASADA

Gökçe, baz anne ve babalarn sinir krizi geçirdiini dile getirerek, Ya da olsa çocuklarmz almadan buradan gitmeyiz. Üzerimize bir metre kar da yasa buradan gitmeyeceiz. Anne ve babalar geride dier çocuklarn brakp buraya gelmi. Kapm kilitleyip, buraya geldim. Anneler bebekleriyle akama kadar burada bekliyor. Yazk, günah. çocuklarmz braksnlar. diye konutu.

HAKKIMIZI BÖYLE M SAVUNACAKLAR

Vatani görevi için usta birliine giderken 2 Ekim 2015te Tuncelinin Pülümür ilçesinde teröristlerce kaçrlan olu Müslüm için eyleme katlan Songül Altnta ise evladna duyduu özlemi anlatt. Olumun kaçrld günden bu yana mahvolduk. Sadece olumu kaçrmadlar bütün ailemizi öldürdüler. diyen Altnta, ilaçlarla ayakta kalmaya çaltn belirtti.

Altnta, oluna kavuuncaya kadar eylemi sürdüreceklerini dile getirerek, unlar kaydetti: Bu acya gerçekten artk dayanamyorum. Bunlarn bize yapt ikence az deil. Kürtlerin hakk diyorlar. Burada bulunanlarn hepsi Kürt. Bizim hakkmz böyle mi savunacaklar? Kürtleri öldürdüler, gençleri daa kaçrdlar, bütün anne ve babalar perian ettiler. Böyle bir hak istemiyoruz. Bunlardan bir ey istemiyoruz. Bizim hakkmz da savunmasnlar ac da yaatmasnlar. çocuklarmz brakarak, acmz sonlandrsnlar.

KI çADIRI KURULDU

Buarada, hava artlarndan dolay zorluk çeken ailelere hayrsever bir vatanda tarafndan klk çadr gönderildi. çadrn kurma ilemleri devam ederken, evlat nöbeti tutan aileler de çadr kurulumunda içilere yardm etti. Yaz k demeden HDP önünde evlat nöbetlerini sürdüreceklerini belirten evlat nöbetindeki ailelerden Süleyman Aydn, Yamurda üüdüümüzü gören hayrsever bir vatanda bizlere çadr göndermi. Aileler adna kendisine çok teekkür ederim. Fakat yamur da yasa çamur da olsa biz burada evlatlarmz gelinceye kadar nöbetimizi sürdüreceiz dedi.

Ana Sayfaya Git