HDP önündeki eylemde 120'inci gün!

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 62 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 120'inci günde de sürdürdü. İstanbul Sultangazi’de 2015 yılında kaybolan Erkan (19) için oturma eylemini sürdüren Fahrettin Akkuş, oğluna teslim olması çağrısında bulundu.

Haberler 31.12.2019 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hacire Akarn yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer ile Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiyenin terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasyla HDP önünde oturma eylemi yapan ailelerden 3ü evladna kavutu.

3 ALE EVLADINA KAVUTU

Hatice Ceylan ile Hüsniye- Hüseyin Kaya çifti, dier ailelere destek olmak için oturma eylemlerini sürdürürken, HDP önündeki 62 aile, 120inci günde eyleme devam etti.

OLUM LK FIRSATTA KAç GEL

stanbulun Sultangazi ilçesinde 2015 ylnda kaybolan olu Erkan için 20 Eylülde HDP Diyarbakr l Bakanl önündeki oturma eylemine katlan Fahrettin Akku, oluna teslim olmas için çarda bulundu. PKKnn baka ülkelerin güdümünde bir terör örgütü olduunu anlatan Akku, terör örgütünün 40 yldr kendilerine ac yaattn söyledi. Akku, olu Erkan çok özlediini belirterek, unlar söyledi:

Bugün 119 gündür burada nöbetteyiz. imdiye kadar 3 çocuumuz geldi, umudumuz daha da artt. Moralimiz yükseldi. Dier çocuklarmz da gelecek. Krk yldr bu acy bize yaatyorlar. Baka da bize ne verdiler. Hep Güneydouya, hep Kürtlere bir zulüm, bir hakaret ettiler. Bu zulmü Allah da kabul etmiyor. Kafir de bunu yapmaz. Yazk deil mi bu insanlara? Ac ve sanc içindeyiz. Günah deil mi Kürtlere bu kadar hakaret yaplyor? Bütün çocuklar dada mahvettiler. Sokakta, maarada, yazk günah deil midir? Yeter artk. Bu kadar da olmaz. Biz çocuklarmz istiyoruz. Bunlardan sadaka istemiyoruz. Buraya gelmiiz zorlarna gidiyor. çünkü bunlar bize borçludur. çocuumuzu getirsin karde. Olum sen neredesin çk gel. çünkü onlar Amerika yönetiyor. Neredeysen olum çkn gelin. Akll olun. Hiçbir Türk insan orada kalmayn gelin. Frsat bulduunuz zaman kaçn, gelin. Olum ilk frsatta kaç, gel.

Ana Sayfaya Git