HDP önündeki eylemde 144'üncü gün; aile sayısı 75 oldu

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aile sayısı 143'üncü gününde, 2010 yılında kaybolan oğlu Ferzende (20) için Hakkari'den gelen Vesila Alkan ve 2015 yılında kaybolan oğlu Faysal (25) için Elazığ'dan gelen Sakine Doğan ile birlikte 75'e yükseldi.

Haberler 24.01.2020 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye ile Halime Kadrann torunu Halil brahim Kadrann terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasyla HDP önünde oturma eylemi yapan ailelerden 4ü, evlatlarna kavutu. Hatice Ceylan, Hüsniye- Hüseyin Kaya çifti ile Halime Kadran, dier ailelere destek olmak için oturma eylemlerine devam ediyor. 2010 ylnda kaybolan olu Ferzende için Hakkariden gelen Vesila Alkan ve 2015 ylnda kaybolan olu Faysal için Elazdan gelen Sakine Doan dün oturma eylemine balad. Böylece eylem yapan aile says 75e çkt.

10 YAINDAYKEN HASTANEYE GTT SIRADA KAçIRILDI

Hakkari merkeze bal Oluklu köyünden gelen Vesila Alkan, 2010 ylnda 10 yandayken kaçrlan olu Ferzende için, dün HDP Diyarbakr l Bakanl önündeki eyleme katld. Anne Vesila Alkan, olu Ferzendenin 10 yl önce di ars nedeniyle köyden Hakkariye gittiinde kaçrldn belirtti. Olunun 4 yl önce terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn örendiklerini anlatan Alkan, 4 yl önce aabeyiyle telefonla konumu, Ablamn evine giderken parti beni götürdü ve daha sonra PKKya verdi demiti. Yaralandn ve ameliyat olduunu söylemi. Olumu parti nasl götürmüse getirsinler. Bu HDP alm, götürmü PKKya vermi. Ben umuyorum ve dua ediyorum bütün Müslümanlar için benim olum da gelsin. Olum gittikten sonra eitimde yaralanm ve ameliyat olmu. Zaten bir i de yapamyormu, gelmek istemi, ama izin vermemiler. Elinde ve ayandan yaralanm ve kulann alt tarafndan da ameliyat olmu. Benim olum götürdüklerinde 10 yandayd. imdi 20 yanda. Gelsin askerlere, devletine teslim olsun. Ben olumun gelmesini istiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git