HDP önündeki eylemde 98'nci gün

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen aileler, HDP il binası önündeki oturma eylemini 98'nci günde de sürdürüyor. 5 yıl önce lise 3'üncü sınıf öğrencisiyken PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığını belirttiği kızı Hayal için Ağrı’nın Hamur ilçesinden gelen Süheyla Demir, evladını almadan HDP önünden ayrılmayacağını söyledi.

Haberler 09.12.2019 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kz Hayal için Arnn Hamur ilçesinden gelerek 3 Ekimden bu yana oturma eylemi yapan Süheyla Demir, çözüm bulunmas için yetkililere çarda bulundu. Demir, kzna kavumadan oturma eyleminden vazgeçmeyeceini belirterek, Ardan gelip kzm için eyleme katldm. 97 gündür burada oturuyoruz, oturmaya da devam edeceiz. Biz evlatlarmz almadan buradan kalkmamaya kararlyz. Bize bir ey söyleyen olmad, bir yerden, bir haber de gelmedi. Artk istiyoruz ki; bir çözüm bulsunlar. Günlerdir bekliyoruz, havalar soudu. Küçük çocuum var yanmda, o yüzden biraz zorlanyorum. Yetkililerden bize bir çözüm bulmalarn istiyoruz. 97 gündür bir umutla bekliyoruz, inallah umudumuz boa çkmaz dedi.

10 YAINDA DAA GÖTÜRÜLDÜ

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyiini sürdüren annelerden Remziye Akkoyun, Kürtçe yapt açklamada, 10 yanda daa kaçrlan olu Azat için oturma eylemine katldn söyledi.

Eylemlerinde 3 ay geride braktklarn ve çocuklarn HDPden istediklerini belirten Akkoyun, öyle konutu:

Onlar çocuklarmz kandrp daa götürmüler. çocuklarmz u anda aç, susuz. çocuklarmz getirilene kadar buradan kalkmayacaz. çocuklarmz devlete teslim edin. Selahattin Demirta, çocuklarmz kandrm göndermi. Bende hal kalmad, hastaym. Bunlar Müslüman deil, Müslüman olsalard, çocuklarmz kandrp daa götürmezlerdi. Küçücük çocuklarmz kandrp, daa götürdüler.

KIZI ÖZLEM çN YLEMDE

Hakkarinin emdinli ilçesinden, 2 yl önce 12 yanda daa kaçrlan kz Özlem için eyleme katlan Vahide çiftçi ise çocuunun kaçrldnda 6. snf örencisi olduunu dile getirerek, HDPden kzm istiyorum. Vicdanszlar, kzm zorla kaçrp götürdüler. Kzm dada aç kalyor, soukta kalyor. çocuum için burada soukta bekliyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git