HDP'de eş genel başkanlık için Buldan ve Bilgen isimleri öne çıktı

HDP'nin 11 Şubat'ta yapacağı 3'üncü Olağan Kongresi'nde eş genel başkanlığına aday gösterilecek isimler netleşmeye başladı. Cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aday olmayacağını parti yönetimine bildirirken, kongrede TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ve Parti sözcüsü Ayhan Bilgen'in adaylıklarına kesin gözüyle bakılıyor. Buldan'ın isminin kesinleştiği, Bilgen'in adaylığına ise, HDP bileşenlerinin de sıcak baktığı öğrenildi.

Haberler 02.02.2018 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

4 Kasm 2016 tarihinde haklarnda yürütülen terör soruturmalar kapsamnda e genel bakanlar Selahattin Demirta ve Figen Yüksekdan tutukland HDPde 11 ubatta yaplacak olan 3üncü Olaan Kongresi için hazrlklar sürerken, partinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK), dün son toplantsn gerçekletirdi. Yeni parti yönetimini oluturmak için MYK, Genel Bakan yardmclar ve örgütlenmeden sorumlu kiilerin oluturduu hazrlk komisyonu çalmalarn yürütürken, partinin yeni e bakan adaylar da artk kesinlik kazanmaya balad. Edirne Cezaevinde bulunan HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan aday oymayacan parti yönetimine bildirmesinin ardndan iki ismin ön plana çkt belirtildi.

Parti kaynaklarndan alnan bilgiye göre, HDPnin 11 ubatta yapaca kongrede partinin kadn e bakan adaynn TBMM Bakanvekili olan Pervin Buldan olaca kesinlik kazand. Erkek e bakan aday olarak ise parti sözcüsü Ayhan Bilgenin adnn öne çkt ifade edildi. HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancarn adnn da e bakanlk için konuulduu parti yönetiminde, Bilgenin adaylna HDPnin bileenleri olan dier sol parti ve STKlardan da destek gördüü örenildi.

TUTUKTLU VEKLLER PART YÖNETMNDE YER ALYMAYACAK

HDPnin, daha önce ismi konuulan baz kiileri haklarnda süren soruturma ve davalar nedeniyle ileride sknt yaanmamas için e bakanlk ve parti yönetiminde yer vermeyecei kaydedildi. Tutuklu bulunan milletvekilleri ve parti yöneticilerine de yeni yönetimde yer verilmemesi kararlatrld.

Söz konusu mevcut süreci sknt yaamadan geçirmeye hedefleyen HDPnin, bölgelerde yapt konferanslarda e bakanlk ismi için Demirtan adnn çkt, ancak Demirtan adaylk konusunda son noktay koyduu belirtildi. Parti yönetimi çalmalarn sürdürürken, kongrede baz delegelerin e bakanlk adayl için Selahattin Demirtan adn önerebilecei de belirtildi.

Ana Sayfaya Git