HDP'de kavga!

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Hasip Kaplan'ın "HDP kurultayında Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek" açıklamalarına cevap verdi. "İlkel milliyetçilik yani ırkçılık hastalıklı bir duygudur. Bazen Hasip örneğinde görüldüğü gibi insanı insanlığından eder" diyen Önder, HDP'nin yeni eşbaşkanını seçerken Kürtlüğüne ya da Türklüğüne bakmayacaklarını söyledi.

Haberler 11.01.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski HDP rnak milletvekili Hasip Kaplann yeni HDP ebakannn bir Kürt olmas gerektiini söyledii paylamlar önceki akam sosyal medyada tartma konusu oldu. Kaplan, paylamlarnda HDP ebakanl için ad geçtii ileri sürülen Srr Süreyya Önder için de Srr gitsin film çeksin mesajn paylat. lkel milliyetçilik yani rkçlk hastalkl bir duygudur. Bazen Hasip örneinde görüldüü gibi insan insanlndan eder diyerek karlk veren HDP Milletvekili Srr Süreyya Önder HDPnin yeni ebakann seçerken Kürtlüüne ya da Türklüüne bakmayacaklarn söyledi

KAPLAN PARTSNDEN STFA ETT

Açklamasyla tepki çeken Hasip Kaplan sosyal paylam sitesi Twitterdan istifa ettiini duyurdu. Kaplan sosyal medyada yapt istifa duyurusunda, HDPde görevim yok, 2 dönem kuralna takldm HDPnin bu kurala taklmayan ayrcalkl vekilleri var, açklamaya üzüldüm,rkçlk m? Disipline mi? vereceksiniz, gerek yok,siyasetten de,partiden istifa ediyorum. Kürt ulusal kongresine 1 Türk temsilci seçilirken yapmalydm, balayn ifadelerine yer verdi.

HDP: KINIYOR VE AYIPLIYORUZ

Kaplann açklamalarn HDP Genel Merkezi de resmi Twitter hesabndan yapt bir açklamayla knadn ve aypladn duyurdu.

HDP Genel Merkezinin, partinin resmi Twitter hesabndan yapt açklamada, Hasip Kaplan Twitter hesabndan yaplan rkç, ayrmc ve ötekiletirici paylamlarn HDP anlay ve politikalar ile hiçbir ilgisi yoktur. Knyor ve ayplyoruz denildi.

ÖNDER: LKEL MLLYETçLK NSANI NSANLIINDAN EDER

Srr Süreyya Önder ise, Kaplann dünkü sözlerine bu gün yapt bir açklamayla cevap verdi. Gazeteduvarda yer alan Önderin açklamas öyle:

lkel milliyetçilik yani rkçlk hastalkl bir duygudur. Bazen Hasip örneinde görüldüü gibi insan insanlndan eder. Bu siyasal çizgi Kürt, Türk, Ermeni, Süryani, çerkez ve cümle Türkiye Halklarnn evlatlarnn Onur, Cesaret, Özgürlük nanc ve esiz fedakarlklaryla bugüne gelmitir. Rojavada, Suruçda, engalde, Ankara Garnda Bar ve Özgürlük uruna gözünü krpmadan hayatn veren Türkler dahil bütün dünya halklarnn çocuklar için Hasip zihniyeti, ancak tükürülecek deersizliktedir. çinde zerre utanma duygusu olan birisi onlarn aziz hatrasndan biraz olsa utanr, utanmaldr.

BARI AKADEMSYENLER

Binlerce kamu çalan, Bar Akademisyenleri, örenciler, sanatçlar, basn emekçileri zor zamanlarda Kürt halkyla omuz omuza durmann bedelini andan, iinden, canndan, özgürlüünden mahrum edilmekle öderken ve bir tekinden bile bir ah! iitilmemiken bu soytarlk hangi mazeretle açklanabilir? Kürtlükle ve Kürt halkn gözetmekle olabilir mi?Öyle olsayd eer, Cizre, Sur, Nusaybin yanp kül olurken bir kez olsun ekmeini yedii, suyunu içtii, vekilliini yapt bu yerlere gelip bir dayanma göstermek gerekirdi. ktidara ve zalimlere kar o günlerde gayet tutumlu ve sinik davranan birisi, sra yoldalk yapanlara gelince gelince böyle salyalar saçyor. bretliktir.

KÜRTLERLE YOLDALIK ETMEK HEP AIR BEDELLER PAHASINADIR

Kendi adma Kürt halkndan örendiklerim ve bu halkn bana kattklar benim verdiim emein kat be kat üstündedir. Bu itibarla ben bu halkn öretmeni deil, örencisiyim. Ve hep böyle kalacam. Son nefesime kadar bu halka borçlu olduumu biliyorum. Bu sorumluluk ve borçluluk duygusu, hayat ve mücadeleyi milletvekilliinden ibaret sayanlarn anlayaca bir hal deildir. Burada olan Türklerin tek bir sevdas vardr: nsan kalmak! Kürtlerle yoldalk etmek hep ar bedeller pahasnadr. Buras abad olunacak bir yer deildir, bu kesin. Ama insan kalnacak bir yerdir bu da kesin.

EBAKAN SEçERKEN KÜRTLÜÜNE VE TÜRKLÜÜNE BAKMAYACAIZ

Kongremizi, E genel Bakanlarmz Sayn Demirta ve Yüksekdan önerisiyle bir bar ve özgürlük hamlesine dönütüreceiz. E bakan seçerken Kürtlüüne ya da Türklüüne bakmayacaz. Fedakarlk ve kararllna bakarak, emek sahibi tüm bileenlerimizin önerilerini gözeterek, birisi kadn iki yoldamza bu onurlu sorumluluu teslim edeceiz. Geriye kalanlarmz bir e bakan sorumluluu ve gayretiyle demokrasi, bar ve özgürlük sürecine omuz verecektir. Olumlu yapc ve yol açc bütün öneriler ve deerlendirmeler bamz gözümüz üzeredir. Bu bize güç katacaktr ama kongreleri hiyerariden ibaret zanneden hiç kimsenin bu kongreyi zayflatmasna ve itibarszlatrmasna izin vermeyeceiz.

Ana Sayfaya Git