HDP'de muhafazakar isyanı

HDP'de bugün gerçekleşen olağanüstü kongre, partideki çatlağı da gün yüzüne çıkardı. Kongreye katılmayan Altan Tan ve Adem Geveri, "Ne olup bittiğini bilmiyoruz" dedi.

Haberler 22.05.2017 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) bugün Dünya Ticaret Merkezinde 3. Olaanüstü Kongresini yapt. Kongrede Serpil Kemalbay, milletvekillii ve parti üyelii düürülen Figen Yüksekdan yerine Ebakan oldu. Ancak hem Kemalbayn ebakan seçilmesi, hem de HDPnin son zamanlarda izledii politikaya, parti içindeki muhafazakar isimlerden tepki geldi.

NE OLUP BTTN BLMYORUM

Rdawa konuan HDP Diyarbakr Milletvekili Altan Tan, kongre konusunda sitemini açkça belli ederek HDP ile ilgili sorulan büyün sorulara hiçbir ey bilmiyorum yorumu yapt.

Kongreye de katlmayan Tan Kongreye katlmadm. Ne olup bittiiyle ilgili bir fikrim yok dedi.

YEN EBAKAN HAKKINDA DA YORUM YOK

Altan Tan, yeni Ebakan Serpil Kemalbay ilgili herhangi bir deerlendirmede bulunmayacan belirtti.

çÖZÜM SÜRECNE DAR: BR EY BLMYORUM

HDP Diyarbakr Milletvekili Altan Tan, yeni bir çözüm süreci konusunda herhangi bilgiye sahip olmadn belirterek, Bu konuda herhangi bir duyuma sahip deilim. Bu konuda bir ey bilmiyorum ifadelerini kulland.

GEVER DE KONGREYE KATILMADI

Rdawa konuan HDP Van Milletvekili Adem Geveri de kongreye katlmadn belirterek, HDPnin bileenleriyle olan ittifak anlamas gerei üzerinde uzlalan Serpil Kemalbayn ebakan seçildiini söyledi.

TÜRKYE SOLUNDAN BRN EBAKAN SEçT

HDPnin mecburi bir deiiklie gittiini belirten Geveri, sözlerini öyle sürdürdü:

Figen Hanmn milletvekillii ve parti üyelii düürüldü. 45 gün içinde ebakan deiikliine gidilmeliydi. Kendisini Türkiye partisi olarak tanmlayan HDP, bileenlerden biri olan Halklarn Demokratik Kongresi (HDK) ile olan ittifakna istinaden yine Türk solundan birini ebakan seçti.

YEN BR çÖZÜM SÜREC MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR

Mevcut koullara göre yeni bir çözüm sürecini mümkün görmediini belirten Geveri, unlar kaydetti:

AKP seçimlere hazrlanyor. Mevcut artlara göre yeni bir sürecin balamas pek mümkün görünmüyor. Zaten bakanlk sistemine geçildii için parlamento devreden çkacak. Gerçi Ortadouda dengeler her an deiebiliyor ama AKPnin imdilik böyle bir süreci balatacan düünmüyorum.

Ana Sayfaya Git