HDP'li 8 milletvekilli hakkında fezleke

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Hükümetini, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama", "terör örgütü propagandası yapma", "Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı davranmak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından HDP'li 8 milletvekili hakkında fezleke hazırlandı.

Haberler 11.04.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPli iki milletvekili hakknda Türk milletini, devletin askeri ve emniyet tekilatn alenen aalamasuçundan soruturma yaplabilmesi için düzenlenen soruturma izin talebi de Adalet Bakanlna gönderildi

Ankara Cumhuriyet Basavclnca HDPli 8 milletvekili hakknda, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Hükümetini, devletin askerini veya emniyet tekilatn alenen aalama, terör örgütü propagandas yapmak, Siyasi Partiler Kanununa aykr davranmak ve Cumhurbakanna hakaret suçlarndan fezleke hazrland.

Ankara Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan fezlekelerde Osman Baydemir, Alican Önlü, Feleknas Uca, Sibel Yiitalp, Nadir Yldrm, Dilek Öcalan, Mizgin Irgat ve Garo Paylannn, yaptklar konumalarda terör örgütü PKK eleba Abdullah Öcalan övdükleri, terör örgütü propagandas yaptklar ve güvenlik güçleriyle girdikleri çatmalarda öldürülen teröristlerin taziyelerine katldklar belirtildi.

HDPli 8 milletvekilli hakknda fezleke

anlurfa Milletvekili Osman Baydemir hakkndaki fezlekede, 5 Ekim 2017de partisinin Diyarbakr l Bakanlndaki basn açklamas, Tunceli Milletvekili Alican Önlünün fezlekesinde 27 Eylül 2017de yapt bir açklama ve Diyarbakr Milletvekili Feleknas Uca hakkndaki fezlekede ise 25 Kasm 2017de bir röportajnda terör örgütü PKK eleba Öcalan övücü beyanlarda bulunarak suçu ve suçluyu övmesi yer ald.

Alican Önlü hakknda hazrlanan fezlekenin bir dier gerekçesi de Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan ülkenin güvenlii ve bölge halknn huzuru için Suriyenin Afrin bölgesine yönelik uluslararas hukuk çerçevesinde icra edilen Zeytin Dal Harekatna ilikin sosyal medyada yapt paylamlar oldu.

Sibel Yiitalp hakkndaki fezlekede, 13 Kasm 2017de rnak Bestler-Dereler bölgesinde gerçekletirilen HA destekli hava operasyonunda çileri Bakanlnn Aranan Teröristler listesinde krmz kategoride bulunan Delal Amed kod adl Hülya Erolunun taziyesine katlarak terör örgütü propagandas yapt kaydedildi.

Nadir Yldrm hakkndaki fezlekede, Anayasa Mahkemesine yapt bildirimde, siyasi parti mali denetimine ilikin yönetim giderlerinin hesaplarda görülmemesinden dolay kayt d gelir gider olutuu gerekçesiyle Siyasi Partiler Kanununa aykr davranld belirtildi.

anlurfa Milletvekili Dilek Öcalann 14 Kasm 2017de Vanda yapt bir konumada, PKK eleba Öcalan övücü beyanlarda bulunduu ve terör örgütü propagandas yapt bildirildi.

Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat hakknda düzenlenen fezlekede ise 5 Ocak 2016da rnakn Silopi ilçesinde gerçekletirilen operasyonda etkisiz hale getirilen 3 teröristin anma etkinliine katlarak terör örgütü propagandas yapt vurguland.

stanbul Milletvekili Garo Paylan hakknda hazrlanan fezlekede, Paylann 1 Mays 2017de Kanadada yapt bir röportajda, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Hükümetini alenen aalama ve Cumhurbakanna hakaret suçlar iledii belirtildi.

Anayasann 83. maddesine istinaden milletvekillerinin dokunulmazlklarnn kaldrlmas talebinde bulunulan fezlekeler, TBMM Bakanlna sunulmak üzere Adalet Bakanlna gönderildi.

- ki vekil için soruturma izin talebi

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Basavclnca, Osman Baydemirin Zeytin Dal Harekatna ilikin 29 Ocak 2018de yapt paylam ve Van Milletvekili Lezgin Botann verdii bir röportajdaki açklamalaryla Türk milletini, devletin askeri ve emniyet tekilatn alenen aalama suçundan soruturma yaplabilmesi için soruturma izni talep edildi. Talep, Adalet Bakanl Ceza leri Genel Müdürlüüne gönderildi.

Ana Sayfaya Git