HDP'li Altan Tan hakkında 15 yıl hapis istemi

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan hakkında, 2011 yılında öldürülen PKK'lı teröristin cenazesine katıldığı ve yaptığı bir konuşma nedeniyle yargılandığı davada, savcı esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı, tutuksuz sanığın, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Haberler 17.01.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr Milletvekili Altan Tann, 2011 ylnda öldürülen PKKl teröristin cenazesine katld ve yapt bir konuma nedeniyle, Terör örgütü propagandas yapt iddiasyla yarglanmasna devam edildi. Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya tutuksuz sank Altan Tan katlmazken, avukat hazr bulundu.

ALTAN YARGILANDI

Durumada esas hakkndaki görüünü açklayan savc sann, kanl bir terör örgütü olduu bütün dünya tarafndan kabul edilen PKK terör örgütü ve illegal uzantlarnn yapt eylem çarlar dorultusunda, Kahramanmaran Pazarck krsalnda ölü olarak ele geçirilen Cemal kod adl Kenan Topdemirin 23 Nisan 2011 günü yaplan cenazesine, yasa d etkinlik olduunu bilerek ve isteyerek katldn belirtti. Savc sann cenazedeki grup ile birlikte yürüdüü ve bu ekilde Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanununa muhalefet ile Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adna suç ilemek suretiyle örgüt üyesi olmak suçlarn ilediini kaydetti.

ÖRGÜT ÜYELER

rnakn Uludere ilçesinde 2011 ylnda güvenlik güçleri ile girdikleri çatmada 12 örgüt mensubunun ölü olarak ele geçirilmesi üzerine eylem çarlar yapldn belirten savc, bu çarlar üzerine 16 Mays 2011 günü Diyarbakrn deiik yerlerinde eylemler yapldn hatrlatt. Aralarnda Altan Tann da bulunduu yaklak 4 bin kiilik bir grubun BDPye ait otobüs eliinde yasa d sloganlar atarak yürüdüü ve yolu araç trafiine kapatarak oturma eylemine geçtiklerini kaydeden savc, bu eylem srasnda ölen örgüt mensuplar için sayg duruunda bulunulduunu belirtti. Altan Tann da öldürülen örgüt mensuplarnn cenazelerine sahip çkt ve ilan edilen sözde 3 günlük yas kapsamnda yaplan yasa d yürüyüe katldn vurgulayan savc, sann sözde günün anlam ve önemini ifade eden konuma yaparak, Terör örgütü propagandas yapmak, Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanununa muhalefet ve Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adna suç ilemek suretiyle örgüt üyesi olmak suçunu ilediini ifade etti.

Savc Diyarbakrda 4 Haziran 2011 günü Altan Tann organize ettii seçim mitinginde ise kalabaln PKK terör örgütü ve eleba lehine sloganlar attn, terör örgütü propagandas içerir pankart ve dövizler açtn, PKK terör örgütünü temsil eden bez parçalar ile örgüt eleba Abdullah Öcalann posterlerinin açldn, platformdan ses yükseltici cihazlar ile içerii itibaryla terör örgütünün propagandasn oluturan parçalarn kalabala dinlettirildiini belirtti. Savc bu olaylara müdahale etmeyip, önlenmesi için herhangi bir yasal uyanda bulunmayan Altan Tann Terör örgütü propagandas yapmak suçunu ilediini kaydetti.

15 YIL HAPS STEM

Sank Altan Tann 16 Mays ve 4 Haziran 2011 tarihlerindeki eylemlerinde Terör örgütü propagandas yapmak, 23 Nisan ve 16 Mays 2011 tarihlerindeki eylemlerinde ise Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanununa muhalefet etmek suçlarn ilediini belirten savc, bu suçlar yönünden yarglamann ertelenmesi karar verilmesini istedi. Savc Altan Tann 23 Nisan ve 16 Mays tarihli eylemleri nedeniyle ise Silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7.5 yldan 15 yla kadar hapisle cezalandrlmasn talep etti.

Savcnn esas hakkndaki görüünü açklamasnn ardndan söz hakk verilen sank avukat savunma yapmak için süre talep etti. Duruma, sank avukatna savunma için süre verilerek, ertelendi.

Ana Sayfaya Git