HDP'li Baluken cezaevinde roman yazdı

HALKLARIN Demokratik Partisi'nin (HDP) cezaevinde bulunan cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde yazdığı öykü kitabından sonra yine cezaevinde bulunan HDP'nin Diyarbakır milletvekili İdris Baluken de 'Üç Kırık Dal' adlı roman yazdı. Baluken'in romanının, 9 Haziran'da okurları ile buluşacağı açıklandı.

Haberler 06.06.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edirne Cezaevinde bulunan HDPnin cumhurbakan aday Selahattin Demirtan cezaevinde yazd, Seher adl öykü kitabndan sonra Ankara Sincan Cezaevinde bulunan HDPnin Diyarbakr milletvekili dris Balukenin de roman yazd ortaya çkt. Roman yaymlayan Dipnot yaynlarndan yaplan açklamada, Balukenin, Üç Krk Dal adl romannn 9 Haziranda kitapçlarda olaca belirtildi. Üniversiteli üç gencin Ankara, stanbul ve Diyarbakrda yaadklarn, yarna dair umutlarn, bu uurda verdikleri mücadelenin edebiyatn gücüyle aktarld belirtilen roman için Demirtan yaz yazd kaydedildi.

Yaynevinden yaplan açklamada, Selahattin Demirta Balukenin roman için, Bu kitabn en önemli özellii yazlm olmasdr. Kendini toplumsal ve bireysel dertlerin dermanna adayan bir yiit insann, sktrlmaya çalld iki metrekarelik bir zindan hücresine smam olmasdr. O hücreden taanlarn, bütün engellere ramen halkyla bulumu olmasdr. E, daha ne olsun? Kitabn ilk sayfasn açn, dris kolunuza girecek ve sizi Diyarbekirin surlarnda, küçelerinde, sevdalarnda ve kavgalarnda esiz bir yolculua çkaracaktr diye yazd.

CEZASI ONANINCA VEKL ADAYLII GEçERSZ SAYILDI

HDP Diyarbakr Milletvekili dris Baluken hakknda, Diyarbakrdaki yerel mahkemece verilen 9 yl 2 aylk hapis cezas, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafndan 23 Maysta onannca 24 Haziran seçimleri için Batmandan birinci sradan milletvekili adayl geçersiz sayld.

Ana Sayfaya Git