HDP'li Batman Belediyesinde taciz skandalı

Kayyum döneminde işe alınanların HDP'li Belediye Başkanı Mehmet Demir döneminde atıldığı Batman Belediyesinde mobing ve işten atılma skandallarına taciz de eklendi. Kayyum döneminde işe alınan engelli bir kadın çalışanın tacize uğradığı iddia edildi.

Haberler 23.01.2020 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayyum döneminde ie alnanlar tek tek ekonomik sebepler bahane edilerek iten atlrken, geri kalan üniversite ve yüksek lisans mezunu çalanlarn çöp hizmetlerine verildii Batman Belediyesinde skandallar bitmiyor.

TACZ DDASI

Kayyum döneminde ie alnan engelli bir kadn çalan, iddiaya göre erkek çalanlarn youn olduu makine bölümüne sürülmesinden sonra taciz olayyla karlat. Belediyenin 17 yllk çalan olduu öne sürülen bir kii, Z.ç. adl kadn çalan sözlü olarak ve fiziken taciz etmeye kalkt. Z.ç.nin önce iten atlma korkusuyla kendini koruyarak tacizleri önlemeye çalt örenilirken, en son tacizden sonra Z.ç. kaçarak Batman Cumhuriyet Basavclna ikayette bulundu. Z.ç. babasyla da belediyeye ikayette bulunurken, savcln kadna koruma tahsis ettii bildirildi.

Kayyum döneminde ie alnanlarn mobbinge maruz kald Batman Belediyesinde geçtiimiz haftalarda kayyum döneminde ie alnan sözlemeli personelin sözlemeleri yenilenmemiti.

Ana Sayfaya Git