HDP'li Baydemir: Kürt'e kopmaktan başka seçenek bırakmıyorsunuz

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Siverek ilçesinde katıldığı nevruz kutlamasında, "Bu politika, devam ederse Kürt'e kopmaktan başka hiçbir seçenek bırakmıyorsunuz" dedi.

Haberler 19.03.2018 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPli Baydemir, Siverekte, partisi tarafndan düzenlenen nevruz kutlamasna katld. Ayvanat Mahallesindeki bo arazide yaplan kutlamada konuan Baydemir, unlar söyledi:

BEZENEK BIRAKMIYORSUNUZ

Siverekten Süleymaniyeye, Halepe, Zahoya, Duhoka, Selahattin Demirta ve Figen Yüksekdaa binlerce selam olsun. Bütün bu zulüm, kan ve gözya sizin adnza ileniyor. Kürtten önce, Aleviden önce, mazlum halkmzdan önce, Türk halknn bu rejime Hayr demesi gerekiyor. Esas sizin benim adma Afrine gitme, Kürt kardeimi öldürme demeniz gerekiyor. Tarihten ders çkarmak gerekiyor. Bundan 100 yl önce Enver ve Talat paalar vard. Ayn bu iktidar gibi ayn duygu ve yanllarla hareket ettiler. Büyük bir imparatorluktan küçük bir devlete dönütüler. Bu politika, devam ederse Kürte kopmaktan baka hiçbir seçenek brakmyorsunuz. Bu yanltan hükümetin dönmesi için en büyük itiraz Türk halknn kendisinin ortaya koymas gerekiyor.

HDPli Baydemirin konumas srasnda kalabalk arasnda bulunanlar sk sk terör örgütü PKK eleba Abdullah Öcalan lehine slogan att. Davul ve zurna eliinde halay çeken kalabalk, daha sonra alandan ayrld.

Ana Sayfaya Git