HDP'li Beştaş SEGBİS ile savunma yapacak

HDP'li Beştaş SEGBİS ile savunma yapacak.

Haberler 07.02.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Dan Betan Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aalama suçu iledii iddiasyla yarglanmasna devam edildi.

Adana 21. Asliye Ceza Mahkemesindeki durumaya, Silahl Terör Örgütüne Üye Olma suçundan 31 Ocakta tutuklanp Silivri Cezaevine gönderilen HDP Adana Milletvekili Beta katlmad.

Mahkeme hakimi, bir önceki durumada Betan talimatla savunmasnn alnmas için Diyarbakr nöbetçi asliye ceza mahkemesine gönderdikleri yazya cevap gelmediini belirtti.

Durumaya katlan HDPli Betan avukat, müvekkilinin baka bir dosyadan Silivri Cezaevinde tutuklu bulunduunu söyledi.

Mahkeme hakimi, Dann durumaya Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile katlmasnn salanmas için Silivri Cezaevine bilgi verilmesine karar verip durumay 22 Marta erteledi.

Betan, 14 Ekim 2015te, Ankaradaki patlamay protesto etmek için Adana nönü Parknda düzenlenen basn açklamasnda yapt konumayla Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aalama suçunu iledii iddiasyla 2 yla kadar hapis cezas ile cezalandrlmas istemi ile aleyhinde dava açlmt.

-3 dava açld

Anayasa deiiklii ile milletvekillii dokunulmazlklar kaldrlarak haklarnda yarg yolu açlan 148 milletvekili arasnda yer alan Beta ile ilgili Adana Cumhuriyet Basavclna, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aalama, devletin yarg organlarn, devletin askeri veya emniyet tekilatn alenen aalama suçlarn iledii gerekçesiyle 3 fezleke gönderilmi ve yaplan soruturma sonunda Beta hakknda Adana 2., 8. ve 21. Asliye Ceza Mahkemelerinde 2er yl hapis cezas ile cezalandrlmas istemiyle 3 ayr dava açlmt.

Ana Sayfaya Git