HDP'li birlik yunanistana kaçtı

HDP’li eski vekil de Yunanistan’a kaçtı

Haberler 25.08.2018 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖcülere kucak açan Yunanistan, terör yandalarnn da kaç noktas oldu. Tutuklandktan sonra yurt d yasa konularak serbest braklan eski HDPli Leyla Birlik Yunanistana kaçt. Birlik iltica talebinde bulunmaya hazrlanyor

Terör örgütü propagandas yapmak suçlamasyla Mays 2016da dokunulmazl kaldrlan ve 4 Kasm 2016da çkarld mahkemede tutuklandktan sonra, 1 Ocak 2017de yurt d yasa konularak serbest braklan HDP rnak eski milletvekili Leyla Birlikin, yasa d yollardan Yunanistana geçtii tespit edildi.

YURT DII YASAI VAR

Eski HDP milletvekili Leyla Birlikin, 15 Temmuz darbe giriiminin ardndan kaçan FETÖcülere kucak açan Yunanistandan iltica talebinde bulunmaya hazrland, bunun için de gözaltnda tutulduu Dedeaaç Polis Merkezinden HDP yetkililerine ulamaya çalt örenildi.

Yunanistann, Türkiyenin birlik ve beraberliini bozmaya çalan teröristlere kar dostane tavr FETÖcülerin ardndan HDPli siyasilerin de yönünü buraya çevirdi. Türkiyenin geri iade edilmeleri konusunda defalarca yapt giriimlere kulaklarn tkayan Yunan yargsnn son olarak darbe giriimine katlan 8 askere iltica hakk vermesi terör yandalarn cesaretlendirdi.

HDPnin rnak milletvekili olarak 25. ve 26. dönemde Mecliste yer alan Leyla Birlik, Bingöl, Diyarbakr, Hakkari, rnak ve Van Cumhuriyet Basavclklarnca PKK/KCKya üye olma, Terör Örgütü Propagandas Yapmak ve Terör Örgütü Adna Faaliyette Bulunma suçlarndan hakknda yürütülen soruturmalar kapsamnda 4 Kasm 2016da HDPli 13 milletvekili ile birlikte gözaltna alnmt. rnak Ar Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklanan Birlik, daha sonra yurt dna çkma yasa getirilerek 4 Ocak 2017de serbest braklmt. Birlikin, yasa d yollardan terör yandalarnn kurtulu olarak gördüü Yunanistana kaçt ortaya çkt.

GÖZALTINA TUTULUYOR

Yunan polisi tarafnda yakalanan ve Dedeaaç Polis Merkezinde gözaltnda tutulan ve buradan Geri Gönderme Merkezine gönderilecei belirtilen HDPli eski milletvekili Leyla Birlikin iltica talebinde bulunmaya hazrland örenildi. Birlikin snr d edilmemek için Yunanistan ve Türkiyedeki HDPlilerle irtibat kurmaya ve yardm istemeye çalt örenildi.

TWITTERDAN PKK PROPAGANDASI

Cumurbakanna hakaret, halk kin ve dümanla tahrik etmek, Türkiye Devleti ve Cumhuriyetini alenen aalamak, kanuna aykr yürüyü ve gösterilere katlmak gibi suçlardan da dosyalar bulunan Leyla Birlikin, kapanda PKKl bir teröristle çekilmi fotorafn paylat sosyal medya hesabnda da örgüt propagandas yapt paylamlar yer alyor.

Ana Sayfaya Git