HDP'li Ertan'a 30 yıl hapis istemi

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan eski Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan hakkında 4 ayrı suçtan toplam 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ertan'ın yargılanmasına Van 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 25 Aralık günü başlanacak.

Haberler 11.10.2019 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan terör suçu nedeniyle Van Büyükehir Belediye Bakanlndan uzaklatrlan HDPli Bedia Özgökçe Ertan hakknda HDPden Van milletvekili olduu dönemde iledii iddia edilen suçlarla ilgili hazrlanan fezlekeler, TBBM ye sunulmak üzere Adalet Bakanlna gönderildi. Fezlekeler, Ertann belediye bakan seçilmesiyle birlikte dokunulmazlnn kalkmasyla da Van Cumhuriyet Basavclna ulatrld.

Basavclk, Bedia Özgökçe Ertan hakknda yürüttüü soruturma sonunda iddianame hazrlad. Van 7. Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede Ertan hakknda Halk kin ve dümanla alenen tahrik etmek, Terör örgütü propagandas yapmak, Suçu ve suçluyu övmek, Silahl terör örgütüne üye olmak suçlarndan toplam 30 yla kadar hapis cezas talep edildi.

PKKLILARIN CENAZELERNE KATILDI

ddianamede, Ertann çeitli tarihlerde güvenlik güçleri tarafndan etkisiz hale getirilen 6 PKKl teröristin cenaze ve taziyeleri ile kentte düzenlenen izinsiz yürüyülere katld, toplantlar srasnda ve terör örgütü PKKya müzahir basn yayn organlarna yapt açklamalarda halk kin ve dümanla sevk ettii, suçu ve suçluyu övdüü, öldürülen teröristleri yücelttii, terör örgütünün propagandasn yapt belirtildi.

Bedia Özgökçe Ertann çeitli tarihlerde yapt açklamalarda da Türkiye Cumhuriyeti Devletinin terör örgütü PKKya kar verdii hakl mücadelesini hukuksuz ve insanlk d olarak nitelendirdii aktarlan iddianamede, üphelinin bu yolla bölge halkn iddet eylemlerini gerçekletirme noktasnda tahrik ederek, Halk kin ve dümanla tahrik suçunu iledii anlatld.

Ertan, iddianemede yer verilen ifadesinde suçlamalar kabul etmeyerek, 2 dönem milletvekillii görevi yürüttüünü, dosyaya konu olan taziyelere deil baka taziyelere de katldn, taziyelere katld kiilerin siyasi tercihlerine bakmadan bunu yaptn belirtti. Davann görülmesine 25 Aralk günü balanacak.

Ana Sayfaya Git