HDP'li Kaya: İsrail ile yapılan anlaşmalar feshedilsin

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, İsrail'in Gazze'deki katliamıyla ilgili yaptığı açıklamada, hükümet olmanın milyon dolarlarla İsrail ile yapılan askeri, sivil ve sosyal anlaşmaları feshetmeyi gerektirdiğini söyledi.

Haberler 16.05.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP stanbul Milletvekili ve Demokratik slam Kongresi (DK) E Sözcüsü Hüda Kaya, Diyarbakrda basn toplants düzenledi. Merkez Yeniehir ilçesindeki DK bürosunda yaplan toplantda konuan Kaya, Filistinde yaayanlara yönelik süren siyonist iddet ve nefret zulümlerinin yeryüzünde karlk bulduunu belirtti.

ANLAMALAR FESHEDLSN

Kaya, Özellikle uluslararas tüm insani kurumlar ve slam dünyasnda hak ile özgürlükler mücadelesi veren herkesi, bu olayda çok daha net, somut eylemler ortaya koymaya davet ediyoruz. Ayn zamanda Türkiyede, hem sivil inisiyatife hem de hükümete çar yapyoruz. Yenikapda halk toplayarak kendi politikasna miting yapmak deildir. Hükümet olmak demek, milyon dolarlarla sraille yapt askeri, sivil ve sosyal anlamay, eer gücü yetiyorsa feshetmesidir. srail büyükelçisini geri çekmek deil, istenmeyen adam ilan ederek göndermesidir. Ortaya daha somut eylemler koymaldrlar. Hükümet olmak, miting yapmak deildir. Hükümet olmak demek, Filistin halknn mücadelesine yürei yettiince daha somut sonuçlarla adm atmaktr. Bu süreçte herkes kamuoyunda istismara yol açmadan sahip çklmaldr dedi.

Ana Sayfaya Git