HDP'li Kemalbay: AKP'li belediye başkanları neden ayrıldıklarını açıklamalı

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin Gaziantep il kongresinde, "AKP'li belediye başkanları neden ayrıldıklarını açıklamalı" dedi.

Haberler 29.10.2017 - 13:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Gaziantep 2nci olaan kongresi bir düün salonunda yapld. Kongreye HDP E Genel Bakan Serpil Kemalbay, HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Torul ve partililer katld. Divann oluturulmasnn ardndan partililere seslenen Serpil Kemalbay, AK Parti iktidarnn, Türkiyeyi büyük bir karanla soktuunu savunarak, Türkiyede kötülüün deil barn, özgürlüün ve barn egemen olmas için birlikte mücadele eden halklarn partisiyiz biz. Bu nedenle e bakanlarmz, milletvekillerimiz, partililerimiz rehin alnm durumda. Ama bu iddet, o duvarlar bize vz geliyor. Hiçbir parti bu kadar zulme kar böylesine dimdik ayakta kalamazd dedi.

Kemalbay, sosyal medyada, cezaevindeki PKK terör örgütü eleba Abdullah Öcalann salk durumunun kötü olduuna yönelik söylentiler olduunu ve hükümetin salk durumu ile ilgili açklama yapmas gerektiini söyledi. Kemalbay, öyle devam etti:

Sayn Öcalan hakknda bugünlerde bir söylenti dolatrlyor. Türkiye zaten bçak srtndayken bu yaplmak istenen ne? Aymazlk içinde bir Erdoan hükümetiyle kar karyayz. O bu manipülasyonlara kar sessiz. Neyi bekliyorsunuz? Sayn Öcalan, 2013-15 arasndaki çözüm sürecinde, Türkiye halklarnn bar ve demokrasisinin nasl olacana dair bir program ortaya koymutu. Doaya, emee verilen zarar, nasl bir gelecekte yaayabileceimizi konumaya balamtk. Oysa imdi sadece sava konuuluyor. Sayn Öcalann sal ve güvenliiyle ilgili bir an önce bilgilendirilmeliyiz. Milletvekilleri, avukatlar veya ailenin görümesi sonucunda herhangi bir sorun olmadna dair Türkiye ve Ortadou halklarnn bilgilendirilmesi ve yeniden diyalog sürecinin balamas gerekiyor. Hiç kimsenin, Kürt halknn sabr, sinir uçaryla oynamasna izin vermeyeceimizi HDP olarak söylemek istiyorum.

BELEDYE BAKANLARI NEDEN AYRILDIKLARINI AçIKLAMALI

Cumhurbakan Erdoann, belediye bakanlarna neden istifa çarsnda bulunduunu söylemesi gerektiini aktaran Kemalbay öyle konutu:

Belediye bakanlarna istifa çars yapan Erdoan bunun sebeplerini anlatmyor. Zaten anlatamaz da. Demokratik bir ülkede seçimler gelen seçimle gider, deil mi? Ama ne oluyor? Kürt corafyasnda belediyelere kayyumlar atanyor, Batda ise zorla istifa ettiriliyor. Bu, faizmin kurumsallatrlmasdr. Kürt corafyasndaki belediyelerin ine ucu kadar yolsuzluuna rastlanmamtr. Belediyeleri denetlemek için, belediye e bakanlarnn yannda neredeyse oturuyor ama bir ey bulamyorlar. Peki stanbul, Ankara, Balkesir, Bursa büyükehir belediyelerinde ne oldu? Ne oldu da istifa ettiniz? Seçimle gelmediniz mi ey stanbul, Bursa, Ankara belediye bakanlar? Madem seçimle geldiniz, açklayn, neden brakp gidiyorsunuz?

Konumalarn ardndan tek liste halinde gidilen kongrede Müslüm Klç ve Atiye Okay il e bakanlar olarak seçildi.

Ana Sayfaya Git