HDP'li Kürkçü hakkında 23 yıl hapis istemiyle dava açıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü hakkında 'terör örgütüne üye olmak', 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 29.07.2017 - 10:41 Son Güncelleme : 29.07.2017 - 10:56

Erturul Kürkçünün, Demokratik Toplum Kongresinde yapt bir konuma ve bir basn açklamasndaki sözleri nedeniyle balatlan soruturma tamamland. Savcnn hazrlad iddianamede, Erturul Kürkçünün 2015 ve 2016 yllarnda yapt iki ayr konumadan dolay terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandas yapmak ve halk kin ve dümanla tahrik veya aalama iddialaryla 23 yla kadar hapisle cezalandrlmas talep edildi. Diyarbakr 10uncu Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede Kürkçü hakknda belirtilen suçlarla ilgili 2 fezleke düzenlendii, anlatlan eylemlerine ilikin yasama dokunulmazlnn kaldrlarak soruturma balatld ifade edildi.

Erturul Kürkçünün PKK/KCK terör örgütünün alt bileeni saylan Demokratik Toplum Kongresinde 27 Aralk 2015 tarihinde yapt konumalarn suç tekil ettii belirtilen iddianamede, PKK terör örgütü ve eylemlerinin ayrntl olarak açklamas yapld. Sözde öz yönetim ilanlarnn ardndan meydana gelen terör olaylarna dikkat çekilen iddianamede, bölgede yaanan olaylarla ilgili Demokratik Toplum Kongresi binasnda bir basn toplants düzenlendii ifade edildi. Erturul Kürkçünün basn toplants srasnda, Öz yönetim hakknn doal ve meru bir hak olduunu söyledii belirtilen iddianamede, 26-27 Aralk 2015 tarihinde Demokratik Toplum Kongresi tarafndan olaanüstü kongre toplants yaplaca, bu toplantda Demokratik özerklik- Öz yönetim inas ile ilgili kararlar alnarak, bu kararlarn hayata geçirileceinin kararlatrld kaydedildi. Terör örgütü eleba Öcalann dört ayakl paradigmam dedii fikir sisteminin üçüncü ayan tekil eden DTKnn hedefinin demokratik özerklik sistemini hayata geçirmek olduu belirtilen iddianamede, bir siyasi partinin milletvekili olan üphelinin siyasi faaliyet görünümü altnda gerçekletirdii eylemlerinin salt siyasi faaliyet kapsamnda görülemeyecei ifade edildi. ddianamede, eylemlerin bir bütün halinde silahl terör örgütünün hiyerarik yapsna dahil terör örgütü üyesi olma suçunu oluturaca kaydedildi. üphelinin Demokratik Toplum Kongresi Olaanüstü Genel Kurul toplantsnda, yapt konumalarda kazlan hendeklerin kapatlmas, barikatlarn kaldrlmas, bombal tuzaklamalarn imha edilerek sokaklarn ve mahallelerin güvenli hale getirilmesi yönünde operasyonel çalma yapan güvenlik güçlerini ve Türkiye Cumhuriyeti devletini igalci olarak nitelendirdii iddianamede yer ald. ddianamede, Kürkçünün bu eylemleri gerçekletiren terör örgütü mensuplarnn taleplerinin kendi talepleri olduunu ve onlarn sözcüleri olduklarn beyan ederek halk direnie çardn kaydetti.

ddianamede Kürkçü hakkndaki 2nci fezlekeye de yer veren savc, Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarna yönelik operasyonlarn sürdüü sralarda, operasyonlar protesto etmek amacyla 27 ubat 2016 günü Kouyolu Parknda bir basn açklamas yapan Kürkçünün konumasnn, bir bütün halinde terör yöntemlerini kullanmaya özendirici ve terörizmi yüceltici nitelikte olduunu vurgulad.

Ana Sayfaya Git