HDP'li Pir ve Önder'in yargılanmasına devam edildi

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir'in, 'terör örgütü üyeliği', 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' ve 'terör örgütü propagandası yapma' suçlarından 33, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in ise 'terör örgütü üyeliği', 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' ve 'terör örgütü propagandası yapma' suçlarından 40 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmalarına devam edildi.

Haberler 22.12.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pir, Diyarbakr 8inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen davasnn 4üncü durumasna katlmazken, avukatlar Ferhat Klnç ve Reyhan Yalçnda Baydemir hazr bulundu. Durumada söz hakk verilen savc, Ziya Pir hakknda Devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak suçundan yeni bir fezleke düzenlenip Adalet Bakanl Ceza leri Genel Müdürlüüne gönderildiini belirterek, bu fezlekenin akibetinin sorulmasn istedi. Ziya Pirin avukatlar Reyhan Yalçnda Baydemir ve Ferhat Klç savcln talebinin yasaya uygun olmadn savunurken u görüleri savundu:

PR VE ÖNDER YARGILANDI

Müvekkilimizin bu dosyasnda toplam 4 konuma ve 3 fezleke var. Yarglamann geniletilmesi talebimiz var. Müvekkilimizin bu konumalar yaptktan sonra herhangi bir toplumsal eylem olup olmadnn tespiti çok önemledir. Savcln müvekkil ile ilgili düzenlenen yeni fezlekeyi neden bu dosyaya istediini anlamak mümkün deildir. Önümüzdeki dosya ile snrlyz. Geçtiimiz hafta HDP ve CHP milletvekillerine saysz fezleke gönderildi. Ne ilginçtir ki; AKP ve MHP milletvekilleri hakknda bir fezleke yoktur. Bu nedenle mütalaay kabul etmiyoruz.

Mahkeme, Adalet Bakanl Ceza leri Genel Müdürlüüne yaz yazlarak sank hakknda Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca düzenlenen fezlekenin hangi aamada olduunun sorulmasna karar vererek, durumay erteledi.

HDP Ankara Milletvekili Srr Süreyya Önderin yarglanmasna da Diyarbakr 8inci Ar Ceza Mahkemesinde devam edildi. Önderin katlmad durumada, sank avukatlar Reyhan Yalçnda Baydemir ve Ferhat Klç müvekkillerinin konumalar ile ilgili hazrlanan bilirkii raporunun kendilerine verilmesini isteyerek, süre talep etti. Sank avukatlarna bilirkii raporuna kar diyecekleri ve yarglamann geniletilmesine dair taleplerini bildirmeleri için gelecek celseye kadar süre verilmesine karar veren mahkeme, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git