HDP’li Yüksekdağ, görüntülü ifade verdi

KOCAELİ F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan HDP Eş genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Şanlıurfa'da yargılandığı davanın duruşmasında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verdi.

Haberler 02.02.2017 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tutuklu HDP E Genel Bakan Figen Yüksekda, 20 Temmuz 2015 tarihinde terör örgütü PYDnin silahl kanad YPGnin 19 Temmuz 2012de Kobanideki kontrolü ele geçirmesinin 3üncü yldönümü nedeniyle anlurfann Suruç lçesinde düzenlenen kutlamalara katld. Yüksekda, burada terör örgütü PKK eleba Abdullah Öcalann posteri önünde yapt konumada, Biz srtmz Rojavaya, Kobaniye, ID vahetine kar direnen halklara, insanlk mücadelesi yürüten YPG-YPJye dayyoruz. Bunu söylemekte hiçbir saknca görmüyoruz. Bakn srtmz kime dayadmz çok net söylüyoruz ve bundan sonrada srtmz buraya dayamaya devam edeceiz dedi.

SAVUNMA VERD

Bu konuma üzerine anlurfa Cumhuriyet Basavcl tarafndan Yüksekda hakknda soruturma balatld. Soruturma kapsamnda, Yüksekda hakknda, Terör örgütü propagandas yapmak ve silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrland. 5inci Ar Ceza Mahkemesinde davann bugün yaplan HDP Gaziantep milletvekili Mahmut Torulun da takip ettii durumaya SEGBS araclyla katlarak ifade veren Yüksekda, kendisiyle birlikte dönemin Babakan Davutolu, müstearlar ve Cumhurbakannn da yarglanmas gerektiini söyledi. Durumada söz alan Yüksekdan avukatlar YPG ve PYDnin hangi tarihten itibaren terör örgütü olarak kabul edildiini örenmek istediklerini ifade etti. Mahkeme heyeti avukatlarn talebini reddederek durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git