HDP'lilere operasyon

Mardin ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Haberler 01.08.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin merkezli iki ilde HDP ve DBPlilere yönelik düzenlenen terör operasyonunda gözaltna alnan 7 kiiden 4ü tutukland.

Mardin Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda haklarnda yakalama karar çkarlan 10 HDP ve DBPli için 24 Temmuzda balatlan operasyon sürüyor.

Mardin ve Diyarbakrda Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekiplerince parti binalar ile baz adreslere düzenlenen e zamanl operasyonda gözaltna alnan 7 üphelinin emniyetteki ilemleri tamamland.

4Ü TUTUKLANDI

Mahkemeye çkarlan üphelilerden DBP l Bakan eyhmus Sun, HDP Parti Meclisi üyesi Alaattin Semir Zuurli, Nusaybin Belediye Meclis üyesi Sedat Ay, DBPli Leyla Bozkurt, tutukland.

Nusaybin Belediye Bakan Yardmcs Ferhat Kut, Diyarbakrn Bismil Belediye Meclis üyesi Gülen Özer ve Nusaybin Belediye Meclis üyesi Emin Alkan, adli kontrol kararyla serbest brakld. Firari 3 üphelinin yakalanmas için operasyon sürüyor.

Öte yandan operasyonun yapld adreslerde örgütsel dokümanlarn ele geçirildii örenildi.

KAçAK ELEKTRK

Buarada operasyon kapsamnda, HDP ve DBP Nusaybin ilçe binalarnda kaçak elektrik kullanld belirlendi. Güvenlik güçlerinin talebi dorultusunda Dicle Elektrik Datm A (DEDA) ekiplerince Nusaybindeki HDP ve DBP ilçe binalarnda yaplan incelemede kaçak elektrik kullanld tespit edildi. Ekiplerce parti binalarna ilem yapld.

Ana Sayfaya Git