HDP'nin tutuklu vekiline 103 yıl hapis istemiyle dava

ŞIRNAK Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında açılan soruşturma nedeniyle tutuklanan ve dava dosyası görevsizlik kararı verdilerek Diyarbakır'a gönderilen HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a 103 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberler 17.01.2017 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tutuklu bulunan HDP Diyarbakr Milletvekili Nursel Aydoan hakknda 103 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld.

rnak Cumhuriyet Basavclnca sank Aydoan hakknda hazrlanan iddianame rnak Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, Aydoann PKKnn üst düzey yöneticileri tarafndan verilen talimatlar üzerine hareket ettii, terörist cenazelerini sahiplendii ve yaral olan örgüt üyelerinin tedavisi için güvenlik güçleri ve herhangi bir birime haber vermeden gizli bir ekilde yaptrlmas için baz kiilerle görütüü belirtildi.

Güvenlik güçleriyle girdikleri çatmalarda öldürülen PKKlnn cenazelerinin Siirte getirildii bilgisinin Aydoana verildii yer alan iddianamede, yaplan görümede teröristlerin kimliklerinin tespit edilmesine müteakip üphelinin kitlesel örgütleme çalmalarna balayacann anlald ifade edildi.

ddianamede, Aydoann yapt baz telefon görümelerinde ise Hakkaride KCKya yönelik yaplan operasyonlarda gözaltna alnan örgüt üyelerine destek vermek amacyla milletvekillerinin oraya gönderilmesini organize ettii aktarld.

- Teröristlerin tedavilerinin gizli yaplmas için görüme yapm

2 Austos 2014te Tuncelinin Pülümür ilçesinin Zage mevkisinde maynlama srasnda maynn infilak etmesi soncu teröristler Hanifi Yakup ve Mustafa Akann yaraland kaydedilen iddianamede, u ifadelere yer verildi:

Aydoann bu teröristlerin tedavilerini yaptrmak için arac olduu ve bu konuda polise ya da jandarmaya veya yetkili herhangi bir birime haber vermeyerek yaral örgüt mensuplarnn gizli bir ekilde tedavilerinin yaptrlmas için haklarnda soruturma balatlan Ramazan B. ve Salihe A. ile irtibata geçtii anlalmaktadr.

- 14 kez terör örgütü propagandas suçu ilemi

ddianamede, terör örgütü PKK ve illegal uzantlarnn örgüt güdümünde yayn yapan basn yayn organlar araclyla yapt çar ve telkinler dorultusunda Aydoann çeitli tarihlerde 14 kez terör örgütü propagandas suçunu iledii belirtildi.

ddianamede unlar kaydedildi:

Aydoan, bir siyasi partinin milletvekili olmasna ramen kanl bir terör örgütü olduunun bütün dünya tarafndan kabul edilen PKK terör örgütünün faaliyetlerini övücü, amaçlarnn meru olduu yönündeki açklamalarnn yannda örgüt elebas Öcalan sahiplenici söylem ve bu dorultuda gerçekletirilen yürüyü ve basn açklamasnda etkin bir ekilde yer almak suretiyle üzerine atl yasad PKK terör örgütünün propagandasn yapmak suçunu ilemitir.

ddianamede, Aydoann yapt konumalarda, PKK/KCK üst düzey yöneticilerinin talimatlar dorultusunda hareket eden örgüt mensuplarna yönelik güvenlik güçlerince yaplan operasyonlar soykrm olarak nitelendirdii vurguland.

Aydoann örgüt mensuplarnca kazlan çukurlar özgürlük mücadelesi olarak nitelendirdii anlatlan iddianamede, Vatandalar bu hususta örgüt mensuplarna destek olmaya ve direnmeye çard ve terör örgütü mensuplarnn devletin güvenlik güçleri ile girdikleri silahl çatmalar hakl göstermitir. Aydoan, terör yöntemlerini kullanmaya özendirici ve terörizmi yüceltici nitelikte olduu, bu ekilde üphelinin terör örgütü propagandas yapma suçunu ilemitir. ifadesi kullanld.

- stenilen ceza

ddianamede, HDP Diyarbakr Milletvekili Nursel Aydoan hakknda, silahl terör örgütüne üye olmak, 14 kez terör örgütü propagandas yapmak, 2911 Sayl Kanuna muhalefet, suç ve suçluyu övmek, halk kin ve dümanla tahrik etmek ve halk kanunlara uymamaya tahrik etmek suçlarndan 26 yldan 103 yla kadar hapis, mahkumiyeti halinde TCK 53/1 maddesinde görülen hak yoksunluklarna hükmedilmesi talep edildi.

- Aydoan 4 Kasmda gözaltna alnmt

Hakknda yürütülen terör soruturmas kapsamnda 4 Kasmda Diyarbakrda gözaltna alnan Aydoan rnakta çkarld nöbetçi Sulh Ceza Hakimliince tutuklanmt.

13 Ocakta Diyarbakr 2. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumada Aydoan, silahl terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adna suç ilemek suçundan 4 yl 8 ay 7 gün hapis cezasna çarptrlmt.

Ana Sayfaya Git