HDP'ye karşı mücadele!

Eyleme ilk katılan ailelerden kanser hastası Ayşegül Biçer, sabırlarının taştığını belirterek, artık HDP'ye karşı mücadele etmeye başlayacaklarını söyledi.

Haberler 24.09.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

5 aile, HDP il binas önündeki oturma eylemini 22nci günde de sürdürdü. Eyleme ilk katlan ailelerden kanser hastas Ayegül Biçer, sabrlarnn tatn belirterek, artk HDPye kar mücadele etmeye balayacaklarn söyledi. Biçer, Yeter diyoruz, sabrmz tayor. Evlatlarmz bize geri göndersinler, birimizin deil hepimizin evladn istiyoruz. Bundan sonra gidecek olan gençlere de belki ders olur. diye konutu.

Mu Kardelik Platformu üyeleri, annelerini ziyaret etti. Platform bakan Nurettin Seçkin Hani o insan haklar diyenler, Avrupa Parlamentosunda baranlar, bunlar insan deil mi? nsan haklarna tabi deiller mi? Bu annelerin haklarn aramalar gerekmez mi? dedi. Bir grup ehit yakn da anneleri yalnz brakmad.

ehit annesi Gülen Özcan Biliyoruz ki bu aileler asla çocuklarn teröre vermezler. Kandrlarak götürüldüler, onun için buradayz. Asla ylmayacaz ve ehit aileleri olarak bu ailelerin elini tutacaz. Bu annelerin elini ne kadar tutarsak terör partisi ve terör örgütü geri püskürtülecektir diye konutu.

Ahmet DEMR(Ylmaz YAA/Murat YÜZÜGÜLLÜ

DYARBAKIR-Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrldn belirttikleri çocuklarnn bulunmasn isteyen 45 aile, HDP il binas önündeki oturma eylemini 22nci günde de sürdürdü. Eyleme ilk katlan ailelerden kanser hastas Ayegül Biçer, sabrlarnn tatn belirterek, artk HDPye kar mücadele etmeye balayacaklarn söyledi.

ARTIK MÜCADELE ETMEYE BALAYACAIZ

HDP araclyla PKKllara götürüldüünü iddia ettii olu Mustafa (18) için 3 Eylül Sal günü oturma eylemi balatan kanser hastas Ayegül Biçer, sabrlarnn tatn belirterek, artk HDPye kar mücadele etmeye balayacaklarn söyledi. Yaananlarn gençlere ders olmas gerektiini ifade eden Biçer öyle konutu:

Eylemimiz devam ediyor, bize bir açklama yapmyorlar, bize bir ey söylemiyorlar, artk sabrmz tayor. Bir ey istemedik, ne mal, ne mülk, hiçbir ey talep etmiyoruz, hakkmz olan evlatlarmz istememize ramen bize bunu yapyorlar. çksnlar, artk onlara kar mücadele etmeye balayacaz. Yeter diyoruz, sabrmz tayor. Evlatlarmz bize geri göndersinler, birimizin deil hepimizin evladn istiyoruz. Bundan sonra gidecek olan gençlere de belki ders olur. Bunlarn din ve imanla alakas yok. Bunlar Zerdütlük, Ermenilik, Amerikaya ve sraile uaklk yapmak için çocuklarmz oraya gönderiyorlar, biz bunu kabul etmiyoruz. Biz mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceiz. Kimseden korkumuz yok, ne tehditlerine boyun eecek kimse burada var, dimdik ayaktayz, Allahn izniyle bu mücadeleyi bitirmeden buradan kalkmayacaz. Sonuna kadar devam edeceiz.

MU KARDELK PLATFORMU

Diyarbakra gelen, Mu Kardelik Platformu bünyesindeki sivil toplum kurulularnn temsilcileri, HDP il binas önünde oturma eylemi yapan annelerle bulutu.

Platform bakan Nurettin Seçkin, yapt açklamada, annelerle görüüp, dertlerini dinlediklerini belirterek, annelerin bu konuda ne kadar samimi ve kararl olduklarn gördüklerini söyledi.

Annelerin kararllkla sürdürdüü eyleme destek olmaya devam edeceklerini anlatan Seçkin, Hani o insan haklar diyenler, Avrupa Parlamentosunda baranlar, bunlar insan deil mi? nsan haklarna tabi deiller mi? Bu annelerin haklarn aramalar gerekmez mi? diye konutu.

Seçkin, dousu ve batsyla halkn artk uyandn vurgulayarak, Artk yeter diyoruz. Bu ii annelerin feryad bitirecek. dedi.

DURSUN AL ERZNCANLI

Sanatç ve air Dursun Ali Erzincanl da Diyarbakr annelerini ziyaret etti.

Erzincanl, evlatlarna kavuma ümidiyle oturma eylemi yapan anne ve babalarla görütü.

Annelerin kaçrlan çocuklarnn fotorafn gösterip, evlatlarna duyduklar özlemi dile getirdii ziyarette duygulu anlar yaand.

Erzincanl, aileleri ziyaretinde büyük heyecan duyduunu aktard.

Bu mazlum annelerin yannda yer almak için buradaym. Allah, mazlumlarla beraberdir. Ne kadar çaresiz gibi görünseler de aslnda çok büyük güce sahipler. diyen Erzincanl, ailelerin evlatlarna kavumas temennisinde bulundu.

Erzincanl, çocuklarna kavutuklar gün Diyarbakr annelerini yeniden ziyaret etmek istediine iaret ederek, Her annenin hikayesi ve acs farkl. Annelerin evlatlar çalnarak bir ey baarlmaz. Bunu da görecekler. Ana ah onlar perian eder. Allah devletimize güç, kuvvet versin, milletimizi birlik ve beraberlik içerisinde yaatsn. ifadelerini kulland.

EHT YAKINLARI HDP ÖNÜNDE!

Trabzondan gelen bir grup ehit yakn, Diyarbakr annelerini ziyaret ederek, bir süre görütü. Diyarbakrn Sur ilçesinde 16 Ocak 2017de ehit olan polis memuru Kadir Miraç Özcann annesi Gülen Özcan yapt konumada, ehit ailelerinin vatan için bedel ödediini belirterek, unlar söyledi:

imdi bize görev dütüünü düündüm. ehit ailesi olarak bu bayanlara destek vereceiz. Biliyoruz ki bu aileler asla çocuklarn teröre vermezler. Kandrlarak götürüldüler, onun için buradayz. Asla ylmayacaz ve ehit aileleri olarak bu ailelerin elini tutacaz. Bu annelerin elini ne kadar tutarsak terör partisi ve terör örgütü geri püskürtülecektir. Diyarbakr da bizim Trabzon da bizim.

ANLAMLI VE KUTSAL BR DREN

Eski AK Parti Trabzon Milletvekili Aye Sula Köseolu da Diyarbakrl annelere destek için geldiini belirtti.

Annelerin balad hiçbir iin yarm kalmayacana inandn ve oturma eyleminin de sonuca ulaacana inandn ifade eden Köseolu, unlar aktard:

Buradaki yürekli anneleri tebrik ediyorum. HDP E Bakan Pervin Buldan 2 çocuk annesi. Anne olarak evladn klna zarar gelmesinin ne olduunu en iyi bilenlerden biridir. Benim de 2 çocuum var. Buradaki annelerin sorununa çözüm üretebilmek adna herkesin üzerine düen sorumluluu var. Burada zorla küçük yata daa kaçrlan, teröre bulatrlan çocuklarn dramn da görüyoruz. 14 yanda daha anne kuzusu olan çocuklarn evlerinden koparlarak daa götürüldüü, belirsiz bir gelecein içerisine hapsedildii bir ortamda bu annelerin direnii gerçekten anlaml ve kutsal bir direni.

Ayrca, Kocaeliden ve Ispartadan gelen çok sayda vatanda da Diyarbakr annelerini ziyaret ederek onlara desteklerini iletti.

Ana Sayfaya Git