HDP'ye operasyon!

Mardin merkezli yapılan ev baskınlarında gözaltı sayısı arttı. DBP Mardin İl Eşbaşkanı Şehmus Sun ve HDP PM üyesi Sedat Ay da gözaltına alındı.

Haberler 25.07.2019 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin merkezli dün sabah yaplan HDP ve BDPlilere yönelik operasyonda Nusaybin Belediye Ebakan Ferhat Kut, Nusaybin Belediye Meclisi üyesi Mehmet Emin Alkan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mardin l Ebakan Leyla Bozkurt gözaltna alnmt.

HDP VE DBPLE OPERASYON

Operasyon kapsamnda ilk olarak HDP Nusaybin lçe Örgütüne baskn yapld. Operasyonda ilçe binasnda bulunan HDP Nusaybin lçe Ebakan Nezir Saraç, HDP yöneticileri Hamdin Ermi ve Selah Falay da polisler tarafndan gözaltna alnd. Gözaltna alnan Saraç, Ermi ve Falayn Nusaybin lçe Emniyet Müdürlüünde tutanak imzalatlmas ardndan serbest brakld.

OPERASYONUN KAPSAMI

Operasyon kapsamnda ayrca DBP Mardin l Ebakan ehmus Sun ve HDP Parti Meclisi üyesi Sedat Ayn da gözaltna alnd örenildi. Mardin Cumhuriyet Basavcl tarafndan balatlan soruturma kapsamnda yaplan operasyonda dosyaya kstllk karar getirilirken, avukatlar öleden sonra HDP ve DBPli yöneticilerle görümeye gidecek. Mardin merkezli balatlan soruturma kapsamnda Bismil Belediye Ebakan Gülen Özer de gözaltna alnmt.

Ana Sayfaya Git