HDP'ye suç duyurusu!

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği yöneticileri, HDP 3. Olağan Kongresi'ndeki açıklamaları nedeniyle Ankara Milletvekili Önder ile Eş Genel Başkanlar Temelli ve Buldan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberler 14.02.2018 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu ile 15 Temmuz Demokrasi ehitleri, Gazileri ve Terör Madurlar Dernei yöneticilerince, HDP Ankara Milletvekili Srr Süreyya Önder ile HDP E Genel Bakanlar Sezai Temelli ve Pervin Buldan hakknda, HDP 3. Olaan Kongresindeki açklamalar nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Genel Bakan Ziya Sözen ile 15 Temmuz Demokrasi ehitleri, Gazileri ve Terör Madurlar Dernei Genel Bakan Abbas Gündüzün Ankara Cumhuriyet Basavclna verdii dilekçede, kongrede divan bakanl yapan Önderin terör örgütü PKK eleba Abdullah Öcalana açk ekilde övgülerde bulunduu belirtildi.

HDP HAKKINDA SUç DUYURUSU

Kongrede, HDP E Genel Bakan seçilen Temelli ile Buldann Öcalana yönelik övücü ifadeler kulland kaydedilen açklamada, bu isimlerin terör örgütünün propagandasn yaptklar vurguland.

Dilekçede, u ifadelere yer verildi:

Mahkeme kararyla tescillenmi bebek katili ve on binlerce ehidimizin ehadetinden sorumlu olan terörist bann alenen övülmesi, kendisine selam gönderilmesi, biz ehit aileleri ve gazilerin yüreini actmtr. Bu hususlar dikkate alarak, söz konusu suçlar ileyen HDP Ankara Milletvekili Srr Süreyya Önderin ve HDP E Genel Bakanlar Sezai Temelli ve Pervin Buldann ve salonda bölücü elebann posterini açan, teröristler lehine slogan atanlarn tespit edilip cezalandrlmasn istiyoruz.

Ankara Cumhuriyet Basavcl, HDP kongresinde Zeytin Dal Harekatna ilikin açklamalar nedeniyle Buldan ve Önder hakknda soruturma balatmt.

Ana Sayfaya Git