Hedef 5 milyon turist!

Turizmde yakaladığı ivme ile geçen sene 3 milyon turiste ev sahipliği yapan hoşgörü kenti Mardin, bu yıl da 5 milyon ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanıyor.

Haberler 04.03.2019 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MARDN - Geçen sene 3 milyon turiste ev sahiplii yapan hogörü kenti Mardinde, bu yl da 5 milyon ziyaretçinin arlanmas hedefleniyor.

Ezan ve çan sesinin birbirine kart, farkl kültürlerin hogörüyle kardeçe yaad, yörede gecesi gerdanlk gündüzü seyranlk olarak tanmlanan büyülü kent Mardinde, turizmde yakalanan ivmenin bu yl da sürdürülmesi amaçlanyor.

Camileri, medreseleri, kiliseleri, dar sokaklar ve tan oya gibi ilendii evleriyle son yllarn en önemli cazibe merkezlerinden biri olma yolunda ilerleyen Mardinde, mart ve nisan aylarnda yaplan rezervasyonlarla otellerdeki doluluk oran yüzde 90a ulat.

Ziyaretçilerin gözdesi haline gelen kentte, turizm sezonu için hazrlklar sürüyor.

- Hedefimiz yeni rekorlar krmak

Mardin Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman AA muhabirine yapt açklamada, bölge halknn da desteiyle huzurun salanmasnn ardndan, turizmin altyapsnn iyiletirilmesine yönelik önemli çalmalar yapldn belirtti.

Yaman, kültürel ve sanatsal faaliyetler, festivallerle kentte huzuru sürdürdüklerini dile getirerek, Mardin huzura alt, huzurun ehri, huzurun bakenti oldu. dedi.

Huzur sayesinde turizm sezonunun kentte 12 aya yaylmasnn salandna iaret eden Yaman, 2018 ylnda turist saynda rekor krld. Günübirlik ziyaretlerle 3 milyonun üzerinde misafir geldi. Artk hedefimiz yeni rekorlar krmak. Bu yl da 5 milyon turist bekliyoruz. diye konutu.

Geçmite k sezonunda turist arlayamadklarn aktaran Yaman, artk yaryl tatilinde dahi yataklarn dolduunu vurgulad.

Yaman, kentte esnaf ve yatrmclarn da yüzünün güldüüne dikkati çekerek, Rezervasyonlarmz iyi. Mardinin bundan sonra daha iyi olacan düünüyoruz. Bu huzur sürecek ve bereketli kazançlar olacak esnafmzn. ifadelerini kulland.

- Nisanda neredeyse yer kalmad

Mardin Turizm ve Otelciler Dernei (MARTOD) Bakan Özgür Azad Güngör, geçmite turizmde ciddi skntlar yaadklarn anmsatarak, son 2 ylda bu skntnn sona erdiini belirtti.

49 otel ve 6 bin 500 yatak kapasiteli kentte, geçen sene turizmde ciddi bir rekor krdklarn dile getiren Güngör, bu yl da beklentilerinin yüksek olduuna iaret etti.

Güngör, yaplan anketlerin her 10 kiiden 7sinin Mardini görmek istedii yönünde olduunu anlatarak, Mardin u anda çok popüler. 2019 ylnda da geçen yln rekorunu krmak istiyoruz. Bir milyon konaklayan ve günübirlik ziyaretlerle 5 milyona ulamay hedefliyoruz. Ocak ve ubat ay beklediimizin üzerinde seyretti. Mart aynda doluluumuz yüksek. Nisanda ise neredeyse yer kalmad. eklinde konutu.

Dünyann gözü u anda Mardinde. Mardin Avrupada da konuuluyor. Bu açdan talepler youn. ifadelerini kullanan Güngör, bu talebe en iyi ekilde karlk vermeye çaltklarn aktard.

- Gümbür gümbür bir sezon bizi bekliyor

Turizm seyahat acentas sahibi smail Sincar, geçen sene iyi bir sezon geçirdiklerini hatrlatarak, bu yln da çok baarl geçeceine inandklarn belirtti.

Bu yl beklentilerinin daha da yükseldiini kaydeden Sincar, öyle konutu:

Mart aynda turizm canlanmaya balad. Nisan, mays aynda oteller dolu. Gümbür gümbür bir sezon bizi bekliyor. Güzel bir ivme yakaladk. 2019 ylnda daha güzel noktalara gideceimizin iaretini aldk.

- Mardin turizmde kabuunu krd

Tarihi Deyrulzafaran Manastrnda görevli shak Bayyiit, Mardinin turizm potansiyeli açsndan hak ettii konuma hzla ilerlediini belirterek, kentte turizmde sürekliliin salanmasna yönelik admlar atldn söyledi.

Güven ve huzur ortamnn salanmasndan sonra turizm hareketliliinin gözle görülür hale geldiine iaret eden Bayyiit, Anahtar kelime güvenlik. Güvenlik ve turizm birbiriyle doru orantl. Mardin turizmde kabuunu krd. Kültür ve inanç potansiyeli açsndan Mardinin bir ei daha yok. Mardine herkesi bekliyoruz. diye konutu.

Adyamandan gelen Gökmen Karakal, Mardini çok beendiini, kenti son derece huzurlu bulduunu aktard.

Mardin, doas ve insan ile ei bulunmaz bir ehir. ifadesini kullanan Karakal, terörden büyük skntlar çeken kentin huzura kavumasndan mutluluk duyduunu belirtti.

Karakal, Mardin, anlurfa, Adyaman olsun, Güneydoudaki bütün ehirlerimiz gayet huzurlu bir ekilde gezilebilir. Buradaki insanlar gerçekten scakkanl, hogörülü ve misafirperver. Yemekler mükemmel. Herkesin görmesini tavsiye ediyorum. eklinde konutu.

Asya Tatlba da Mardine hayran kaldn belirterek, kenti beklediinden çok daha güzel bulduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git