Hedef camidekiler!

Otomobildekilerin, olayın meydana geldiği noktaya 50 metre mesafedeki Fatih Sultan Mehmet Camii'nde cuma namazı kılan cemaatin çıkışı sırasında bombayı patlatmayı amaçladıkları öne sürüldü.

Haberler 06.07.2019 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HATAYn Suriye snrndaki ilçesi Reyhanlda, seyir halindeki otomobilde patlama meydana geldi,. Suriyeden gelen ve geçici Türk plakas takl olduu belirlenen otomobildeki el yapm patlaycnn infilak etmesiyle, araçtaki 3 Suriyeli öldü, 1i ar yaraland. Otomobildekilerin, olayn meydana geldii noktaya 50 metre mesafedeki Fatih Sultan Mehmet Camiinde cuma namaz klan cemaatin çk srasnda bombay patlatmay amaçladklar öne sürüldü. Ancak bombann daha önce patlamasnn, olas bir katliam önledii belirtildi.

Mehmet Akif Ersoy Caddesinde bugün saat 13.00 sralarnda, Suriyelilere ait olduu belirlenen 31 ML 278 geçici plakal otomobilde patlama meydana geldi. çevrede büyük korkuya neden olan patlamayla birlikte otomobil, alev topuna döndü. Bölgedeki baz binalarn da camlarnn krld görüldü. hbar üzerine bölgeye çok sayda polis, itfaiye ve salk ekibi sevk edildi. Reyhanl Kaymakamlna 1 kilometre, Fatih Sultan Mehmet Camiine ise 50 metre uzaklkta meydana gelen patlamada, otomobilde bulunan Suriyeli 3 kii patlamann iddetiyle çevreye savruldu.

Polis ekipleri, caddeyi giri çklara kapatp, çevrede toplanan vatandalar da bölgeden uzaklatrd. Alev alan otomobil itfaiye ekipleri tarafndan ksa sürede söndürüldü. Salk ekiplerinin yapt kontrollerde, araçtaki Suriyelilerden 3ünün öldüü tespit edildi. Ar yaralanan dier Suriyeli ise Reyhanl Devlet Hastanesine kaldrld. Yaplan ilk müdahalenin ardndan da skenderun Devlet Hastanesi Yank Merkezine sevk edildi. Vücudunda ar yanklar olan üphelinin salk durumunun ciddiyetini koruduu belirtildi.

Hatay Emniyet Müdürlüünde görevli bomba imha uzmanlar tarafndan olay yerinde yaplan inceleme de tamamland. Hurda yna dönen otomobil ve çevreye dalan parçalar, çekiciye yüklenerek Hatay Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüüne götürüldü.

KMYASAL RSKE RASTLANMADI

AFAD ekipleri de bölgede kimyasal ölçüm cihazlaryla inceleme yapt. Ancak herhangi bir kimyasal risk saptanamad. Olay Yeri nceleme ekiplerinin de çalmasnn tamamlamasnn ardndan cadde temizlenip, araç trafiine açld.

VALLK: TÜM BALANTILARI ARATIRILIYOR

Hatay Valilii de Reyhanldaki patlamaya ilikin yazl açklama yapt. Patlamann araçtaki el yapm patlaycdan kaynakland, 2si ölen, 1i ise ar yaralanan araçtaki 3 Suriyelinin kimliklerinin saptand, tüm balantlarnn aratrld kaydedildi. Patlamada herhangi bir Türk vatanda ile çevrede bir zararn meydana gelmedii vurguland.

KNC BOMBALI ARAç ARANIYOR

Bu arada, olayla balant olduu deerlendirilen ve bomba yüklü olabilecei ifade edilen Suriye plakal ikinci bir otomobilin de bulunmas için çalma balatld. Polisin ilçedeki geni güvenlik önlemi de sürüyor.

HEDEFLER CUMA NAMAZINDAN çIKANLARDI DDASI

Araçtakilerin amacnn, olay yerine 50 metre mesafedeki Fatih Sultan Mehmet Camiinde Cuma namaz klan cemaatin çk saatinde bombal eylemi gerçekletirmek olduu önü sürüldü. Ancak patlaycnn cemaat cuma namazn klrken, planlanandan önce infilak ettii ileri sürüldü.

REYHANLIDA 2 AYRI PATLAMADA 71 K HAYATINI KAYBETMT

Suriyede en scak çatma ve provokasyonlarn yapld dönemde Cilvegözü Gümrük Kaps ile Suriyenin Bab-Al Hava Snr Kaps arasndaki tampon bölgede 11 ubat 2013te Suriyeden getirilerek park edilen bomba yüklü aracn patlamas sonucu 3ü çocuk, 18 kii ölmü, 24 kii de yaralanmt. Bu olayda 1 ay sonra ilçe merkezinde 11 Mays 2013te 2 bombal aracn patlatlmasyla meydana gelen terör saldrsnn 5i çocuk, 53 kii hayatn kaybetmi, 155 kii ise yaralanmt.

53 kiinin öldüü bombal saldr 10 Ekim 2015te 103 kiinin öldüü Ankara saldrsndan sonra Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanl ikinci saldr olarak kaytlara geçti.

Ana Sayfaya Git